BU SEÇİMDE DE DEĞİŞMESİ BEKLENMİYOR. İLÇEYİ 150 YILDIR AYNI AİLE YÖNETİYOR

0

BU SEÇİMDE DE DEĞİŞMESİ BEKLENMİYOR. İLÇEYİ 150 YILDIR AYNI AİLE YÖNETİYOR

Trabzon’un Of ilçesi belediyesi 1874 yılında kuruldu. O yıl Saralizade Ömer Lütfü Bey, Of’un ilk belediye başkanı oldu. Saralizade Ömer Bey, rekor bir süreyle 52 yıl boyunca Of’ta belediye başkanlığı yaptı. 1926 yılında Of’un belediye başkanı değişti. Saralizade Bahri Efendi Of Belediye Başkanı oldu. Daha sonra 150 yıl boyunca aynı aileden yani Saral veya Sarialioğlu soyadlı kişiler Of’ta belediye başkanlığı yaptılar.

31 Mart günü yapılacak yerel seçimde de 44,500 nüfuslu Of’ta adaylar Saral ailesinden. Bu seçimde bir aday farklı soyadı taşıyor. Mesela Cumhuriyet Halk Partisi’nden Halil Saral, Yeniden Refah Partisi’nden ise Güngör Saral belediye başkanlığına aday gösterildi. 4 aday arasında seçim yarışında soyadı Saral veya Sarıalioğlu olmayan tek kişi İYİ Parti adayı Emine Bodur oldu.

Mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Salim Sarıalioğlu, 2014 yılında seçilmişti. Ak Parti, Salim Sarıalioğlu’nu yeniden aday gösterdi.

Salim Sarialioğlu adaylığı ile ilgili soruyu yanıtlarken, “inanıyorum ve temenni ediyorum ki Of halkı bundan önceki seçimlerde olduğu gibi desteğini ve teveccühünü bizden esirgemeyecek” diye konuştu. Sarıalioğlu ilçedeki seçim yarışının gayet kardeşane sürdüğünü belirtti.

Of’un ilk belediye başkanı Saralizade Ömer Bey’in torununun çocuğu olan Salim Sarıalioğlu, ilçenin 14’üncü belediye başkanı.