SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETTE HEMŞİRENİN ROLÜ. ÇAĞIRDIĞI SALDIRGANLAR SAĞLIKÇILARI DARPETTİLER

0

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETTE HEMŞİRENİN ROLÜ. ÇAĞIRDIĞI SALDIRGANLAR SAĞLIKÇILARI DARPETTİLER

Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde meslektaşlarıyla tartışan hemşire T.B.’nin çağırdığı 8 kişi, 5 sağlık çalışanını darbetti. Olayla ilgili gözaltına alınan 9 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Artuklu ilçesindeki Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde görevli hemşire T.B. isimli kadın ile aynı bölümde çalışan meslektaşları arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından iddiaya göre T.B. Batman’dan arkadaşlarını çağırdı. Hemşire T.B., gidenleri yangın merdiveni ve şifreli kapılardan kendi giriş kartını okutarak hastaneye aldı.

Yoğun bakım servisi önüne giden 8 şüpheli, T.B.’nin tartıştığı meslektaşlarından 5 sağlık çalışanını yaraladı. Yaralılardan biri  hastanede tedavi görmekte. Diğerleri müdahalelerinin ardından darp raporu aldılar ve şüpheliler hakkında şikayetçi oldular.

Polis ekibi, hemşire T.B. ile 8 arkadaşını gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklandı. Hemşire T.B. ile birlikte 4 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hastane yönetimi, hemşire T.B. hakkında idari soruşturma başlattı.