13.4 C
Türkiye
Pazartesi, Mayıs 13, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Hande Baladın’ın ‘Yüzüne asit atarım’ davasında kara çıktı!

Hande Baladın’ın ‘Yüzüne asit atarım’ davasında kara çıktı!

0

Milli voleybolcu Hande Baladın’a sosyal medya hesabından tehdit mesajları gönderdiği iddiasıyla yargılanan sanığa, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle herhangi bir ceza verilmedi.

İstanbul 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Mustafa Neşeli ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, dosyaya sunulan sanığın akıl sağlığına ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Sanığın hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığı fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin önemli derecede azaldığı belirtilen raporda, suça ilişkin cezai sorumluluğunun da olmadığı kaydedildi. Rapora karşı beyanı sorulan sanık Neşeli, “Rahatsızdım” dedi.

Müşteki avukatının yeni rapor alınması taleplerini reddeden mahkeme, davayı da karara bağladı.

Sanığın akıl hastalığı nedeniyle üzerine atılı suçun hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadığına dikkati çeken mahkeme, ayrıca isnat edilen fiille ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin de önemli derecede azalmış olduğunu kaydetti. Mahkeme, bu gerekçelerle sanığa ceza verilmesine yer olmadığı hükmü kurdu.

Mahkeme, Neşeli’nin yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında koruma ve tedavi altına alınmasını karara  bağladı.

Ne olmuştu?

Sanık Mustafa Neşeli’nin, milli voleybolcu Hande Baladın’a sosyal medya hesabından “yüzüne asit atarım” ve “arabanı tararım” şeklinde mesajlar atmış, konu mahkemeye taşınmış.

Savcılığın hazırladığı iddianamede, sanığın zincirleme şekilde “kadına karşı silahla tehdit” suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması talep etmişti.