BM: “İSRAİL, GAZZE’DE SİVİL BARINMA MERKEZİMİZİ VURDU”

0

BM: “İSRAİL, GAZZE’DE SİVİL BARINMA MERKEZİMİZİ VURDU”

Birleşmiş Milletler, Gazze’de yerlerinden olan sivil Filistinlilerin barındığı, teşkilata ait merkezin İsrail tankları tarafından vurulduğunu, ölenler olduğunu bildirdi.

İsrail bu açıklamayı reddetti; BM’ye ait sivil sığınma merkezinin Hamas tarafından vurulmuş olabileceğini öne sürdü. ABD olayı kınadı.

Güney Gazze’deki Han Yunus kentinde bulunan sığınma merkezinde 30,000 yerinden olmuş Filistinli barınmaktaydı.

BM Filistin Bölgesi İnsani Yardım Koordinatörü James McGoldrick, “kitlesel kayıplar yaşandı, bazı binalar alevler içinde ve ölüm raporları var. Birçok insan olay yerinden kaçmaya çalışıyor, ancak bunu yapamıyor” dedi.

BM Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Direktörü Thomas White da olaya ilişkin bilgi verdi. UNRWA Direktörü, sığınma merkezinin merkezindeki binaya iki tank atışı yapıldığını, binada 800 Filistinli bulunduğunu bildirdi. BM Ajansı yöneticisinin verdiği bilgiye göre en az 9 kişi öldü 75 kişi yaralandı. BM yetkilileri ölü sayısının daha fazla olabileceğini belirtiyorlar.

Filistinliler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı yetkilileri, İsrail Ordusu’na BM’ye ait bütün tesislerin yerlerini ve ayrıntılı bilgilerini vermelerine rağmen bu olayın yaşandığına dikkat çektiler.

UNRWA Başkanı Philippe Lazzarini “Bir kez daha savaşın temel kuralları göz ardı edildi” dedi.