İNSAN İÇİN KÜÇÜK, İNSANLIK İÇİN BÜYÜK BİR ÇABA

0

 

İNGİLTERE DORSET’TEN POLONYA-UKRAYNA SINIRINA 

Oğuz HAKSEVER

Birleşik Krallık’ta bir İngiliz, minübüsüyle yaklaşık 2 bin kilometre yol katederek Ukraynalı sığınmacılar için Polonya-Ukrayna sınırına yardım malzemesi götürdü.

İngiltere’nin Güney kıyısında Batı Dorset’te Lyme Regis adlı kasabada yaşayan Tom Littledyke (31), Ukrayna’nın işgali nedeniyle ülkeden Polonya’ya giden geçmenlerin durumunu televizyondan izleyince  “Böyle aylak aylak oturamam” düşüncesiyle Polonya sınırındaki Ukraynalılara yardım götürmeye karar verdi.

Tom Littledyke, yolda bir hatıra fotoğrafı da çektirmiş.
Littledyke’ın yolda bir de selfiesi var.

UMDUĞUNUN 15 KATI YARDIM TOPLADI.

Hayat arkadaşı ile işlettikleri pub nedeniyle kasabada tanınan biri olan Tom Littledyke hayat arkadaşıyla sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı. 1.000 Dolar eş değeri malzeme almayı hedeflemişken bir kaç günde 15 bin Dolar eş değeri malzeme yardımı taahhüdü aldı.

16 kişilik minübüsünü kapısı açık bir şekilde evinin önüne park etti. Kısa sürede minübüs yiyecek, hijyen malzemeleri, uyku tulumları, elektrikli battaniyeler ve hatta oyuncaklarla tıkabasa doldu.

Tom Littledyke, mihübüsünü evin önüne çekti; kapısını açık bıraktı ve minübüs 2 saat içinde yeni satın alınmış malzemeyle doldu.

YARDIMI ULAŞTIRDI AMA YARDIMA DEVAM ETTİ.

Top Littledyke, 28 Şubat Pazartesi günü Lyme Regis’ten yola çıktı. Dinlemeler de dahil 28 saatte 1.000 mil (1.609 km) yol giderek Ukrayna sınırına ulaştı; malzemeleri teslim etti.

Tom Littledyke bununla da yetinmedi. Lviv Kenti’yle Polonya sınırı arasındaki sıkışıklığı ve transfer yetersizliğini görünce bu kez Lviv’le Polonya sınırına sığınmacı taşımak amacıyla seferler yapmaya başladı.

Tom Littledyke, bu haber hazırlandığı sırada halen Ukrayna-Polonya sınırında göçmen taşıma seferlerine devam ediyordu. 4 Mart Cuma günü İngiltere’ye dönmek üzere yola çıkmayı planlıyor.

Tom Littledyke, bir minübüs dolusu yardım malzemesiyle Polonya-Ukrayna sınırına gitmek için İngiltere Dorset’ten 28 Şubat Pazartesi yola çıktı 1 Mart Salı geceyarısı hedefine ulaştı.

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here