OSCAR ADAYLIĞI BOMBASI! OPPENHEIMER FİLMİ ADAY PATLAMASI YAPTI

0

OSCAR ADAYLIĞI BOMBASI! OPPENHEIMER FİLMİ ADAY PATLAMASI YAPTI

2024 yılı Oscar adayları açıklandı. ABD’nin los Angeles kentindeki Samuel Goldwyn Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk atom bombasını yapan bilim ekibinin başındaki isim J. Robert Oppenheimer’i odak alan “Oppenheimer” adlı film, Oscar adaylığında başı çekti.

Oppenheimer filmi, 13 dalda Oscar adaylığı elde etti.

Oppenheimer, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi aktör, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu ve en iyi sinematografinin de aralarında olduğu önemli dallarda Oscar adayı çıkardı.

Amerikan Sinema Sanatları Akademisi Ödülleri ya da bilinen adıyla Oscar Ödülleri Jürisi, adayları belirlerken Oppenheimer’dan sonra en fazla adayı Killers of the Flower Moon filminden seçti. Film 10 dalda Oscar adaylığı elde etti. Leonardo      DiCaprio’nun başrol oynadığı filmde Robert De Niro en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne aday gösterildi. Killers of the Flower Moon filmi, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi kurgu ve en iyi kadın oyuncu dallarında Oscar’a aday gösterildi. Lily Gladstone filmdeki rolüyle en iyi kadın oyuncu adayı seçilen ilk Kızılderili oldu.

Oscar adaylıklarında üçüncü sırayı en yüksek gişe hasılatını Oppenheimer ile paylaşan Barbie elde etti. Barbie filmi 8 dalda aday gösterildi. En iyi film, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalları Barbie’nin elde ettiği adaylıklar arasında.