Diyanet’ten ‘Akademik Eğitime Destek’ projesi; Ev ödevleri camide yapılacak, din görevleri yardım edecek

0

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilkokul öğrencilerine yönelik yeni “değerler eğitim” projesi 10 Şubat’ta; aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 10 pilot ilde başlayacak.

Buna göre; ilkokul üç ve dördüncü sınıf öğrencileri, her haftasonu lise veya üniversite öğrencileri ile bir camide ya da bir Diyanet gençlik hizmet mekânında buluşturulacak. İlkokul öğrencilerinin okullarında verilen ev ödevlerine; manevi danışmanlar ve din görevlileri tarafından yardım edilecek, böylece “akademik eğitimlerine destek sağlanacak.”

Proje kapsamında çocuklarla cami bahçesinde günübirlik kamp programı düzenlenecek. Etkinlikler, “öğle namazı buluşması” ile sona erecek.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, proje kapsamında; ilkokul üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine yönelik; Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde “değerler eğitimi” faaliyeti düzenleneceğini belirtti.

Yaz Kuran Kursları ve 7-10 yaşa yönelik açılan Kuran kurslarına gelen öğrencilerin, proje kapsamındaki faaliyetlere de katılması sağlanacak.

Proje ilk etapta, 10 pilot ilde uygulanacak. Projenin amaçları ve hedefleri; Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Konya, Manisa, Samsun, Şırnak, Tekirdağ, İstanbul’un Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer ile Ankara’nın Yenimahalle ve Keçiören ilçelerinde test edilecek.

Kaynak: ANKA-Gerçek Gündem