Tosuncuk’tan haber var: ‘İki katlı bir evde yaşıyorum, ekmek elden su gölden. Çıkınca e-ticaret yapacağım’

0

Binlerce kişiyi dolandırıp milyonlarca lirayla yurtdışına kaçan ve Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’yi iade edilen ‘Tosuncuk’ lakaplı Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın 29 ay sonra ilk kez konuştu.

OdaTV’den Pınar Saraçoğlu’nun haberine göre Aydın hakkındaki iddialara cevap verip cezaevinde günlerinin nasıl geçtiğini, geleceği dair planlarını anlattı.

Mehmet Aydın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

-Keşke hakkımda ilk yakalama kararı çıktığında da yurda geri dönseydim. Keşke bu kadar kolay insanlara güvenmeseydim.

-Keşke hiç Sıla ile evlenmeseydim. Sevdiğim kıza evlenme teklifi etmek için bir yüzük aldım. Evlenme teklifi ettim ama kız beni reddetti. Yüzük öyle elimde kaldı, çok ağrıma gitti.

-Keşke oyunun adını Çiftlik Bank koymasaydım. Malumunuz BDDK Bank ifadesini kullanmaktan davadan 2,6 yıl ceza aldım. Tüm bu keşkelerim olmasaydı bugün Türkiye’nin 81 ilinde on binlerce şubesi olan şarküteri zinciri olan 50 yıldır sektörde olan dev markaların geldiği noktaya 5 yılda gelecektik.

-29 aydır Edirne F Tipi Cezaevindeyim. İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var. Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odam var. Yemekler 3 öğün şeklinde KYK yurtlarına kıyasla bin kat iyidir. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alan mevcut.

-Ekmek elden su gölden, ilaç devletten, hastane tedavi devletten, kışın petekler yanıyor. Doğalgaz faturası derdi yok, elektrik kesildi karanlıkta kaldım derdi yok. Dişçi için dilekçe verdim aynı gün diş dolgum yapıldı.

-En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabilirim. Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. O yaştan sonra dünya çekilmez. Daha erken çıkarsam ölmeden önce yapılacaklar listem var. 100 maddeden oluşuyor. Onları yapmak için çabalarım. Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İllede bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım.

Haber: Gerçek Gündem