11.4 C
Türkiye
Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana Sayfa Dünya Panathinaikos, Samet Akaydin’i duyurdu

Panathinaikos, Samet Akaydin’i duyurdu

0

Kısa süre önce Panathinaikos’ta teknik direktörlük görevine gelen Fatih Terim, yeni kulübündeki ikinci transferini, Fenerbahçe’den Samet Akaydin’i kadrosuna katarak yaptı.

Fenerbahçe’nin 1 sene önce Adana Demirspor’dan 3.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiği Samet Akaydin, 6 aylığına Panathinaikos’a kiralandı.

Panathinaikos tarihinin ilk Türk futbolcusu olan Samet Akaydin, Fenerbahçe ile bu sezon ligde sadece 10 maça çıktı ve 568 dakika süre aldı. Panathinaikos ara transferdeki ilk imzayı, Köln’den Dimitrios Limnios’a attırmıştı.

Samet Akaydin’i resmi olarak duyuran Panathinaikos, oyuncunun özgeçmişiyle ilgili şu bilgileri verdi:

Futbol kariyerine Trabzonspor ve İdmanocağı akademilerinde başladı. 2012 yılında Boluspor’da profesyonel oldu. Arsinspor’da devam etti, ardından dört yıl Sancaktepe’de ve bir yıl Şanlıurfaspor’da oynadı. 25 yaşındayken Keçiörengücü’ne transfer oldu. Ocak 2021’de Süper Lig’e yükselen Adana Demirspor tarafından satın alındı. Demirspor’da geçirdiği iki harika sezonun ardından Ocak 2023’te Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı ve hemen takımın önemli bir üyesi haline gelerek Avrupa Ligi’nin eleme aşamasında da oynadı. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Akaydin, kulübün formasını giyen ilk Türk oyuncu oldu.

Samet’e Panathinaikos ailesine hoş geldin diyoruz!