KENDİ VATANDAŞINA BUNU YAPARSA KİMBİLİR FİLİSTİNLİYE NE YAPAR?

0

KENDİ VATANDAŞINA BUNU YAPARSA KİMBİLİR FİLİSTİNLİYE NE YAPAR?

Hamas’ın rehin aldığı 3 İsraillinin Gazze’de İsrail Ordusu tarafından öldürülmesinin ayrıntıları ortaya çıktıkça olayın İsrail’deki sersemletici etkisi daha da artıyor.

Olay, İsrail Ordusu’nun Filistinlilere karşı uyguladığı acımasızlığın bir göstergesi olarak yorumlanmaya başlandı.

İsrail’deki insan hakları kuruluşu B’Tselem’in direktörü Roy Yellin, olayın kendileri için sürpriz olmadığını belirtti. Yellen “insanların teslim oldukları açıkça belliyken vurulduklarını ortaya koyan sayısız belgeye sahip olduklarını söyledi.

İsrail Ordusu’nca öldürülen gençlerden Alon Shamriz’in cenaze töreninde arkadaşları

Gazze’de Hamas’ın rehinelerinden 3 İsrailli, bir İsrail birliği tarafından vurularak öldürülmüştü. 20li yaşlarında olan 3 erkek rehinenin tehdit oluşturmadıklarını ortaya koymak için giysilerinin üst kısmını çıkardıkları hatta bir sopanın ucunda beyaz bayrak salladıkları ortaya çıkmıştı. Bunlara rağmen gençlere ateş açılmış, ikisi anında ölmüş biri yaralı olarak çıktıkları binaya geri dönmüş sonra İbranice yardım edin diye bağırmış ve dışarı çıkınca tekrar vurularak öldürülmüştü.

BEYAZ BEZDEKİ MESAJ 

Son olarak gençlerin içinden çıktıkları binada üzerine yiyecek artıklarından İbranice “S.O.S. 3 rehine” yazılı bir beyaz bez bulunmuştu.

İsrail Ordusu komutanlandan Yarbay Herzi Halevi öldürülen rehinelerin tehdit oluşturmadıklarını ortaya koymak için her şeyi yaptıklarını belirtti. Yarbay, ordunun angajman kurallarına göre üstü çıplak bir halde, elleri boş ve havada teslim olanlara ateş açılmaması gerektiğini söyledi.