İSTANBUL’A TAŞINANLARA AYDA 45,000 ₺ MAAŞ FARKI

0

İSTANBUL’A TAŞINANLARA AYDA 45,000 ₺ MAAŞ FARKI

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ekonomiyle ilgili kanun düzenlemelerinin komisyon görüşmeleri sırasında Ak Partili iki milletvekili tarafından yeni bir madde eklenmesi için önergeverildi. Kabul edilerek torba kanun teklifine son dakikada eklenen maddeye göre, merkezi İstanbul’a taşınacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun Ankara’dan göçecek yöneticilerinin ve uzman personelinin maaşlarına 2024 yılında aylık 45 bin lira hayat pahalılığı farkı eklenecek.


KANUN TEKLİFİNE GÖRE İSTANBUL’DA YAŞAMANIN EK BEDELİ

Kanun teklifindeki yeni madde, BDDK’da görev yapan başkan ve üyeleri, başkan yardımcıları, başkan müşaviri, daire başkanı, uzman ve ünvanlı meslek personeline her ay ek tazminat ödenmesini öngörüyor. Buna göre, memur maaş katsayısı dikkate alındığında, 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılında da 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenmesi gündeme gelecek.  Düzenlemeden 400 personelin yararlanacağı belirtiliyor.

AK PARTİ VE MHP’DEN İTİRAZLAR VAR

Edinilen bilgiye göre, konuyu Ak Parti’ye ileten BDDK yönetimi oldu. BDDK, İstanbul’da kiraların yüksekliğini, hayat pahalılığını ve uzman personelin özel sektöre geçmeye başlamasını gerekçe göstererek yasal düzenleme istedi. Bu talep üzerine yakında TBMM Genel Kurulu’nda ele alınacak kanun teklifine söz konusu “hayat pahalılığı tazminatı” eklendi.

Düzenlemeye AK Parti içinden ve iktidar ortağı MHP’den itirazlar oldu. Düzenlemenin adaletsizlik yaratacağı belirtildi. Eklenen maddenin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler sırasında geri çekilmesinin gündeme getirilmesi istendi.