Bilim insanları, kırmızı şarabın baş ağrısı yaratmasının sorumlusunu buldu; Quercetin!

0

Bilim insanları, kırmızı şarabın baş ağrısı yaratmasının sorumlusunu buldu; Quercetin!

Bir çalışma, kırmızı şarabın, alkolün parçalanmasını yavaşlatan flavonol nedeniyle diğer içeceklere göre daha kötü baş ağrılarına neden olabileceğini gösterdi.

ABD’li araştırmacılar , güneşte olgunlaşmış üzümlerde yaygın olarak bulunan antioksidan ‘quercetin’in epizodları yalnızca 30 dakika içinde tetikleyebildiğini buldu.

San Francisco’daki California  Üniversitesi’nden Profesör Morris Levin şunları söyledi : “Duyarlı kişilerin quercetin içeren şarap tükettiğinde baş ağrısı yaşadıklarını varsayıyoruz.

“Bu bin yıllık gizemi açıklama konusunda nihayet doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz.”

Quercetin, narenciye, elma, soğan, maydanoz, adaçayı, çay ve kırmızı şarapta bulunan bir antioksidandır.

Doğal olarak oluşan kimyasal, kalp hastalığı , yüksek kolesterol , kanser  ve yüksek tansiyon riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir .

Profesör Levin şunları söyledi: “Kuersetin üzümler tarafından güneş ışığına tepki olarak üretiliyor.

“Napa Vadisi’nde kabernet için yaptıkları gibi salkımları açıkta üzüm yetiştirirseniz, çok daha yüksek düzeyde quercetin elde edersiniz.

Bilimsel Raporlar akademik dergisinde yayınlanan çalışma , laboratuvar testlerinde durumun neden böyle olduğunu araştırdı.

Araştırmacılar, vücutta alkolün parçalanmasına yardımcı olan bir enzim olan ALDH2 düzeylerini nasıl etkilediklerini görmek için şarap örneklerini farklı miktarlarda flavanollerle test etti.

ALDH2’deki en büyük azalmaya quercetin’in neden olduğunu buldular, bu da alkolün daha az etkili bir şekilde parçalanacağı anlamına geliyor.