📽️“EN TEHLİKELİSİ”… 7’NCİ GÖREV YAKINDA!

0

Oğuz HAKSEVER

“EN TEHLİKELİSİ”… 7’NCİ GÖREV YAKINDA!

İtalya’nın başkenti Roma’nın yerel yönetimi o gün memnundu. Roma gibi bir kentin ihtiyacı pek yoktu ama yöneticilerin ve şehrin önde gelenlerinin tanıtıma dair doymak bilmez bir iştahları var demek ki. Ya da son zamanlarda turizm geliri açısından işler pek yolunda gitmiyordu.

12 Haziran günü Roma’nın önemli tarihi mekanlarından İspanyol Merdivenleri’nde aksiyon filmi meraklılarının gözdesi aktör ve aktrislerin geçit resmi vardı. Görevimiz Tehlike serisinin 7’ncisinin ilk gösterimi Roma’da yapıldı.

 Tom Cruise Roma’daki İspanyol Merdivenleri’nde ve kırmızı halıda.

 Yönetmen Christopher McQuarrie ve Tom Cruise

 Hayley Atwell – Tom Cruise

 Ekibi bir arada göstermek sanata ve emeğe saygının gereği.

 Görevimiz Tehlikeler, motosikletsiz olmuyor.

YENİ İMKANSIZ VE EN TEHLİKELİ GÖREV DE BAŞARILMIŞTIR HERHALDE

Filmin adı: Mission Impossible Dead Reckoning Birinci Bölüm. Adının çevirisine karışmamak gerekiyor. Türkiye’ye geldiğinde nasıl olsa tatmin edici ve bize uygun bir Türkçe isim bulunur illaki…

Yapımcıların deyişiyle serinin son filminde görevlerin en tehlikelisi gerçekleştiriliyor. Tom Cruise -Ethan Hunt- ve Ethan gibi korkusuz, becerikli arkadaşları bu “en tehlikeli” görevde İnsanlığı yok edecek bir silahın kötü adamların eline geçmesine engel olmaya çalışıyorlar. Çekimi en uzun süren film de bu anlaşılan. Pandemi nedeniyle 3 yılda tamamlandı.

 Ethan Hunt’ın yanısıra tanıdık yüzler.

Anlaşılan film aynı zamanda bir dünya turu… Bunu Tom Cruise’un demecinden çıkarıyoruz. Şöyle demiş medyaya: “Çocuklukta hedefim film yapıp dünyayı gezmekti. Bu amaca ulaşmam aynı zamanda seyircileri eğlendirmeye de vesile oldu”

Görevimiz Tehlike -hadi çevirme cesareti gösterelim- Ölü Hesaplaşma Birinci Bölüm’ün çekimlerinin yapıldığı yerlerden biri de Roma…

Film 12 Temmuz’da ABD’de vizyona girecek.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here