GAZZE’DE ÇATIŞMALAR BAŞLADI. İSRAİL: “BİR REHİNE KURTARILDI”

0

GAZZE’DE ÇATIŞMALAR BAŞLADI. İSRAİL: “BİR REHİNE KURTARILDI”

İki taraftan da çatışmalara dair açıklamalar geldi. İsrail Ordusu, birliklerin Hamas’ın Gazze’deki tünel ağına girdiklerini bildirdi. İsrail Ordusu’nun yaptığı açıklamada anti tank ve füze pozisyonları başta olmak üzere 300 hedefe saldırıldığı vurgulandı; Hamas’ın anti tank füzeleriyle karşılık verdiği belirtildi. Hamas ise hem kuzeyde hem de güneyde İsrail Ordusu birlikleriyle çatıştıklarını bildirdi. Hamas, Gazze’nin kuzeyinden bölgeye giren İsrail birliklerine havan saldırısı düzenlendiğini de açıkladı.

KURTARILAN BİR ASKER

İsrail Ordusu, Hamas’ın elindeki rehineler arasında bulunan İsrail askerinin özel birlikler tarafından kurtarıldığını duyurdu. Ori Megidish adlı rütbesiz asker, bir kadın.

Askeri uzmanlar, İsrail Ordusu’nun kara harekatını yavaş yürüttüğünü belirtiyorlar. Uzmanlara göre bundan amaç, rehinelerin serbest bırakılması görüşmelerinin devam etmesine imkan sağlamak. Rehineler için İsrail ve Hamas arasındaki görüşmeler Katar’ın arabuluculuğunda yapılıyor.

REHİNE VİDEOSU NETANYAHU’Yİ KIZDIRDI

Bu arada Hamas, 30 Ekim Pazartesi günü elindeki rehinelerden üçünün videosunu yayımladı. Boş bir duvarın önünde yan yana görüntülenen İsrailli rehinelerden biri, İsrail Başbakanı’na sert eleştiriler yönellti. Netanyahu videonun yayımlanmasını kınadı ve “acımasız bir propaganda” olduğunu öne sürdü.