13.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana Sayfa Dünya Aşırı sağcı lideri Wilders’tan Suudilere Atatürk göndermesi: “Atatürk – Saudi Arabia: 10-0” 

Aşırı sağcı lideri Wilders’tan Suudilere Atatürk göndermesi: “Atatürk – Saudi Arabia: 10-0” 

0

Hollanda’daki aşırı sağcı lider Geert Wilders, Riyad’da Fenerbahçe-Galatasaray maçında yaşanan krizle ilgili Suudi Arabistan’a göndermede bulunan bir Atatürk mesajı paylaştı.

Suudi Arabistan’da yaşanan Atatürk krizi sonrası Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı,  iptal edildi. Suudi Arabistan yetkililieri, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ve “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlarla sahaya çıkmasına izin vermemesi üzerine, iki kulüp yöneticileri maça çıkmama kararı aldı.

Hollanda’da 22 Kasım’daki erken genel seçimde açık farkla öne çıkan ırkçı ve İslam karşıtı Özgürlük Partisi’nin lideri Geert Wilders, sosyal medya hesabından maçla ilgili dikkati çeken bir mesaj paylaştı.

Wilders, “Atatürk – Saudi Arabia: 10-0” diye yazdı.

Wilders, 23 Haziran’da yaptığı paylaşımda da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü paylaşmıştı:

Erken genel seçimlerde yüzde 23,5 oyla 37 sandalye kazanan Wilders, 24 sandalye ile üçüncü sırayı alan Dilan Yeşilgöz liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), 20 sandalye ile dördüncü sıraya yerleşen Pieter Omtzigt liderliğindeki Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve 7 sandalye ile altıncı sırayı alan Caroline van der Plas liderliğindeki Çiftçi Vatandaş Hareketi Partisinin (BBB) dahil olduğu sağ koalisyon kurmak istediğini açıklamıştı.