18.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 15, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın ‘Kınıyoruz ve buraya kesinlikle gelmiyoruz.’ Üsküdarlı kadınlardan ‘El ele tutuşamazsınız’ kafesine protesto. 

‘Kınıyoruz ve buraya kesinlikle gelmiyoruz.’ Üsküdarlı kadınlardan ‘El ele tutuşamazsınız’ kafesine protesto. 

0
‘Kınıyoruz ve buraya kesinlikle gelmiyoruz.’ Üsküdarlı kadınlardan ‘El ele tutuşamazsınız’ kafesine protesto. 
Üsküdar’da el ele tutuşan bir çifte “Bu kadar yakın duramazsınız” uyarısında bulunulan kafe, Üsküdarlı kadınlar tarafından protesto edildi.
Seyfullah Köse isimli vatandaş, sosyal medyada 14 Mart’ta yaptığı paylaşımda, Üsküdar’daki Çimen Kafe’de kız arkadaşıyla el ele oturduğu için bir görevli tarafından “Mesafenizi koruyun, bu kadar yakın duramazsınız” denilerek uyarıldığını belirtmiş ve olay anına ilişkin görüntüleri yayınlamıştı.
Üsküdarlı kadınlar, durumu protesto etmek için bugün Çimen Kafe’nin önünde toplandı. Protestocu kadınlar, işletme müdürü ile görüşmek istedi. İşletme müdürünün dışarıda kadınlarla görüşmeyi reddetmesi üzerine, kadınlar adına Feriha Eryılmaz, kafeye girerek yetkililerle görüştü.

Eryılmaz, yetkililere şunları söyledi:

“Bizi dinlemekten niye imtina ediyorsunuz? 30 tane kadın, sizinle konuşmak üzere sizi davet ediyoruz ama dinlemeye gelmiyorsunuz. Bizim gençlerimizin ve insanların yaşam tarzlarına müdahale etmenizi kınıyoruz, ayıplıyoruz. El ele tutuşma, elini omzuna atma, bunlar sevgi gösterisidir. Bu yanlışlığa devam ederse işletmeniz, biz sizden alışveriş etmeyeceğiz. Biz, bu durumdan rahatsızız ve gençlerimize sahip çıkmak istiyoruz.”

Eryılmaz, görüşmenin ardından kafeyi protesto eden kadınlara, işletmenin sahibinin izin vermemesi nedeniyle işletme müdürünün dışarı çıkarak kadınlarla görüşmeyi kabul etmediğini söyledi. Eryılmaz, kadınlar adına şu açıklamayı yaptı:

“Bugün Üsküdarlı kadınlar olarak, Çimen Pastanesi’ne, geçen hafta gençlerimize yaptığı tutumu kınadığımızı bildirmek üzere geldik. İçeride işletme müdürü Nevzat Bey’le ve kim olduğunu bilmediğim başka bir beyle görüştük. Biz kadınları dinlemesini rica ettik fakat kendisi dışarıya çıkmayı kabul etmedi. Bizler, gençlerimizin basit sevgi gösterilerinden saçma sapan manalar çıkarılmasına, onların yaşam tarzlarına müdahale edilmesine karşıyız. Kınıyoruz ve Çimen’e bir daha alışverişe kesinlikle gelmiyoruz. Burada şu an en az 30-40 kadın var. Ayağına gelmiş kadınları dinlemeyi reddeden bir zihniyete bizim daha başka yapabileceğimiz hiçbir şey yok.”

Açıklamanın ardından kadınlar kafeyi alkışla protesto etti.

İlgili haber:

Üsküdar’da kafe işletmecisinden müşteriye; ‘burada el ele oturanlara izin vermiyoruz.’ 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here