SÖYLEŞİ / AŞK ŞARKILARININ YENİ SESİ: KAAN NURİ GÜLER

0

SÖYLEŞİ / AŞK ŞARKILARININ YENİ SESİ: KAAN NURİ GÜLER

“Bu duruma düşmek ne kadar üzücü olsa da adaletimizi yeri geliyor sosyal medyadan sağlıyoruz, seslerimizi oradan duyurabiliyoruz”

Sosyal medyada yayınladığı başarılı coverlarla müzik dünyasına adım atan müzisyen Kaan Nuri Güler ile müzik yaşamını, sosyal medyayı ve yeni projelerini konuştuk. İyi okumalar.

✍️Üniversitede öğrencisisin ve  sosyal medyada yayınladığın coverlerdan sonra müzik piyasasına ‘Taht’ şarkısı ile giriş yaptın. Şunu sormak istiyorum. Müzikle ne zaman tanıştın?  Müzik senin için ne ifade ediyor? Eklemeye devam edeyim müzikal anlamda hedefin nedir?

Aslında müzikle tanışmam gerçekten çocukken başladı. Çünkü ben diğer yaşıtlarıma göre erken konuşmaya başladığım için müzikleri mırıldanabiliyordum. Zamanla şarkılar söylemeye, evde kendi kendime konser ve röportaj vermeye başlayınca anladım ki ben müzisyen olmak istiyorum. Başardım da 16 yaşımdan beri profesyonel ve aktif olarak müzikle uğraşıyorum.

✍️Yaptığın müzik türünden bahseder misin? Müzikal anlamda örnek aldığın isim/isimler var mı?

Aslında benim şu an yayınladığım müzikler çok karmaşık. Bir nevi CV gibi. Her daldan müzik var. Pop, Slow/Pop,Trap/Rap, Alternatif Pop, Elektronik Pop vs… Bunu bu şekilde yayınlama sebebim aslında insanlara müzik yelpazemin ne kadar geniş olduğunu göstermekti. Şimdi yavaş yavaş kendi tarzıma dönüyorum. Asıl müzik tarzım Pop, R&B ve Slow/Pop.

Elbette müzikal olarak örnek aldığım isimler var. Türkiye’den kadın olarak Gülçin Ergül, Sertab Erener, Sezen Aksu; erkek olarak Tarkan, Kenan Doğulu ve Edis diyebilirim. Yabancılardan bir sürü var ama hem sahnesini hem de şarkılarını en çok beğendiğim Beyoncé diyebilirim.

✍️Şarkı sözü yazıyorsun, çalışmalarının kapak fotoğraf tasarımını da yapmışsın. Bunlardan hareketle şunu sorayım. Kaan Nuri Güler kimdir? Neler yapar? Hedefleri ne? Kendini nasıl ifade eder ?

Küçüklüğünden beri müzisyen olmanın hayalini kuran ve bunu başaran şu anda da üniversite okuyan bir öğrenciyim. Aynı zamanda söz yazarı ve müzisyenim bildiğiniz üzere. Neşe dolu, eğlenceli ve iyilikten beslenen bir insanım. Her şeyin doğrusunu yapmalıyım. En iyisini yapmalıyım. Koç Burcu olduğum içinde mükemmelliyetçi, dobra ve asabi bir tarafımda söz konusu. Boş zamanlardımda müzik dışında dans etmeyi, resim çizmeyi severim. Yani beynim tamamiyle sanat odaklı çalışıyor.

Hedeflerim elbette çok büyük ama günümüze en yakın olanlardan birinden bahsedecek olursam: Bir beste yarışmasına katılıp finalist olmak istiyorum. Şu anda da bu yarışma için kolları sıvadım, hazırlanıyorum.

✍️Müzikseverler seni sosyal medyada yayınladığın coverlerdan tanıdı. Sosyal medyayı da  aktif bir şekilde kullanıyorsun. Ülkedeki sosyal medya kullanımına bakışın nasıl?

Açıkçası düşüncelerim pek iç açıcı değil. Elbette kim nasıl mutlu ise öyle kullansın ama bazı hikayeler ve gönderiler beni gerçekten çok üzüyor. Lakin bunun yanında olumlu bulduğum en iyi şey; adaletimizi yeri geliyor sosyal medyadan sağlıyoruz, seslerimizi oradan duyurabiliyoruz. Elbette bu duruma düşmek ne kadar üzücü olsa da sosyal medya ve günümüz adına bence olumlu bir durum diye düşünüyorum.

✍️Yeni projelerinden bahsetmen mümkün mü?

Elbette mümkün. Şu an hali hazırda yazdığım, söylediğim bir sürü demo şarkım bulunmakta.
Ama bunlardan en çok 3 tanesinin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Yarışma ile beraber toplam 4 şarkı. Yarışma dışındaki şarkılardan bahsedecek olursam birisi Arabesk, birisi Yaz Pop’u diğeri de Türkiye’de neredeyse hiç yok denilecek bir türden şarkı. Onu söylemeyeyim sürpriz olsun. Kısaca bomba gibi şarkılar geliyor diye bilirim.

✍️Klasik sorumdur. Elinde sihirli bir değnek olsaydı ne yapmak isterdin?

İyilikten beslenen bir insan olduğum için belki çok klişe olacak ama Dünya üzerinde iyiliği hakim kılardım. Huzurlu yaşam, sağlık, barış bunlar çok önemli şeyler. Hepimiz iyi olursak herkes mutlu ve mesut olur. Eğer bu değneği müzikal anlamda kullanacak olsaydım kesinlikle günümüz “sözde Rap’i” yok etmek için kullanırdım. Yaptıkları şeyin asla Rap olduğunu düşünmüyor ve kulaklarımız açısından iyi bir gidişat da göremiyorum.

✍️Sorularıma verdiğin yanıtlar için çok teşekkür ederim. Sen bir şey eklemek ister misin?

Rica ederim ne demek asıl ben çok teşekkür ederim bu güzel sorular ve röportaj için. Beni takip etmeye ve dinlemeye devam edin. Desteklerinizi esirgemeyin. Herkese bolca iyi dileklerimi sunuyorum. Everyone be well, stay with music 🙂