📽️14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 10 Haziran’da başlıyor

0

📽️ 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 10 Haziran’da başlıyor

Bu yıl, 10-22 Haziran tarihleri arasındaki Festival Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri’nin sahneleyeceği altı etkinliğin yer alacağı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali; yabancı konuk solist sanatçı, koreograf ve rejisörleri ağırlayacak

Gala Konser ve dört büyük opera eserinin sahneye taşınacağı 14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin açılışı; 10 Haziran Cumartesi akşamı düzenlenecek Gala Konser ile olacak.

Konser; aryalardan napolitenlere, türkülerden şarkılara ünlü bestecilerin eserlerinden seçkin örneklerinin yer aldığı zengin bir programla AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda seslendirilecek. Ünlü solist sanatçılara Orkestra Şefi Murat Kodallı yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik edecek.

14. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 12-13 Haziran akşamları Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma operası ile devam edecek.

Opera, AKM Tiyatro Salonu’nda sahne alacak. .

Orkestra Şefi Zdravko Lazarov yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın ve Koro Şefi Paolo Villa yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Korosu’nun eşlik edeceği Saray’dan Kız Kaçırma Operası’nın koreografisini Tan Sağtürk üstleniyor.

Fransız yazar Alexandre Dumas’ın ünlü eseri Kamelyalı Kadın romanından esinlenerek oluşturulan, bestesi Giuseppe Verdi’ye, librettosu Francesco Maria Piave ait olan ve izleyicilere eşsiz bir opera ziyafeti sunacak La Traviata operası, aşkı için büyük acılar çeken ve fedakârlık yapan eserin baş kahramanı Violetta Valery’nin dram dolu ve ilgi çekici hayatını 15 Haziran Perşembe akşamı AKM Türk Telekom Opera Salonu’na taşıyacak.

Eser, Orkestra Şefi Tulio Gagliardo yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde festivale ilk kez katılan İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

Festivalde 18 Haziran Pazar akşamı İtalyan besteci Umberto Giordano’nun önemli eserlerinden olan ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin sahneye koyduğu, rejisörlüğünü ve dramaturjisini Rejisör Recep Ayyılmaz’ın üstlendiği Andrea Chenier  operası, Fransız İhtilali döneminde idealleri uğruna genç yaşta ölüme mahkum edilen şairin kısa yaşam öyküsünü döneme uygun dekor ve kostümlerle AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Festivalin kapanışı AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda 22 Haziran Perşembe akşamı, Ankara ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüklerinin ortak sahneleyecekleri İtalyan bestecisi Giuseppe Verdi’nin ünlü operası Aida ile yapılacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here