Duyanlar şaştı kaldı. Sadece usta dağcıların çıkabildiği 2 bin 350 metredeki bağış kutusu soyuldu!

0

İsviçre’nin Leukerbad beldesinde bulunan ve ülkenin en zorlu tırmanma rotalarından biri olan Gemmi Geçidi’ndeki bağış kutusunda biriken paralar çalındı.

Valais kantonunda yer alan 2 bin 350 metre yükseklikteki tepeye tırmanan hırsızlar, Viaferrata-Klettersteig Gemmi Daubenhorn Leukerbad isimli yerel tırmanma kulübünün bağış kutusuna ulaştı.

Via Ferrata olarak da bilinen rota, en zorlu tırmanma rotası olarak sınıflandırılıyor. Buraya ulaşmak için zorlu tırmanışların yanı sıra dikey tırmanma merdivenleri ile dar çelik kablolar üzerindeki geçitlerin kullanılması gerekiyor.

Kulüp yetkilileri, hırsızların tüm dağcılık malzemeleriyle donatıldığını ve bağış kutusunu kırmak için gerekli aletleri de yanlarında getirdiğini açıkladı.

500 İsviçre frangının çalındığını bildiren yetkililer, bağış kutusunun kırılmış ve boş olarak bulunduğunu kaydetti.

Hırsızların tespit edilmesinin zor olduğu ifade edilirken, tırmanma kulübü, hırsızların vicdan azabı çekeceğini ve parayı iade edeceğini umuyor.

Tırmanma kulübü gibi kuruluşların, bu olayın ardından nakit bağış toplama yöntemini değiştirmeyi değerlendirebileceği belirtiliyor.