📽️Kim tahmin ederdi; Gerçek New York deneyimi için ‘fare turları’ düzenleniyor

0

📽️ Kim tahmin ederdi; Gerçek New York deneyimi için ‘fare turları’ düzenleniyor

Turistler, patlayan fare popülasyonunu görmek için New York’a akın ediyor ve tur rehberleri, onları şehrin en boncuk gözlü yerlileriyle tanıştırmak için özel geziler düzenliyor.

Tur rehberi Kenny Bollwerk, Rockefeller Center yakınındaki Flushing Sunnyside ve Queens’te gece geç saatlere kadar süren fare rotalarının haritasını çıkarıyor.

Real New York Tours’un sahibi Luke Miller, farelereQ karşı ilgisi olan turistler için Çin Mahallesi yakınındaki Columbus Park’a bir durak daha ekledi.

Miller, “Fareler görükleri ilgiyle New York City’deki yeni ünlüler gibiler” dedi.

Bu tür bir hayranlık, yedi yıl önce, New York City’nin en ünlü kemirgeni Pizza Rat’ın, bir dilimin tamamını sürükleyerek metro merdivenlerinden aşağı inerken çekilen çevrimiçi videosuna 12 milyon izleyici çekmesiyle başlamış olabilir.

Bollwerk, “Fareler New York şehrinin maskotu gibidir. İnsanlar bunu kendi gözleriyle görmek istiyor.”

Bollwerk’in farelerin yoğun olduğu noktalara yönelik ücretsiz yürüyüş turları arasında, kemirgenlerin harap olmuş kaldırımlar ve inşaat alanları ile çöplerin yüksek yığıldığı ve terk edilmiş açık hava yemek barakalarının kemirgenlere sığınak sağladığı restoranlar yer alıyor.

Kemirgenlerin istila ettiği bölgeleri keşfederken Bollwerk’in TikTok canlı yayınlarını aynı anda 10.000’e kadar kişi izliyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2022’de şehir çapında 60.000’den fazla fare vardı; bu, 2021’e göre yüzde 102 oranında şok edici bir artış ifade ediyor.

Bu yıl şimdiye kadar 39.000’den fazla fare faaliyeti raporu geldi.