📽️ İzmir Fuarı bu yıl “Gençlik” Temasıyla 1 Eylül’de Kapılarını Açıyor

0

📽️ İzmir Fuarı bu yıl “Gençlik” Temasıyla 1 Eylül’de Kapılarını Açıyor

92. İzmir Enternasyonal Fuarı, “Gençlik” teması ile 1 – 10 Eylül tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Fuar, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, “Gençlik: Bugünün öncüsü” sloganıyla gençlerin vizyonunu ve enerjisini merkezine oturtacak.

Türkiye’nin fuarcılık serüvenini başlatan, imza attığı ilkler ve yeniliklerle ülkemizin ticari ve kültürel hafızasını içinde barındıran, Cumhuriyet mirasımız İzmir Enternasyonal Fuarı, 92. yılında da Kültürpark’ta dünyayı bir araya getirmeye hazırlanıyor.

1 – 10 Eylül 2023 tarihleri arasında 10 gün sürecek etkinliklerle her yıl olduğu gibi ticaret, kültür, sanat ve eğlencenin merkezi olacak İzmir Enternasyonal Fuarı, kentin gençlerle olan bağını daha da güçlendirecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Uluslararası Tekstil Bienali’ne ev sahipliği yapacak.

Yazar, sanatçı Nihat Özdal’ın küratörlüğünde, 25 farklı ülkeden 61 katılımcının yer alacağı Tekstil Bienali; 1 Eylül – 24 Kasım tarihleri arasında Atlas Pavyonu, Pakistan Pavyonu, Agora, Namazgâh Hamamı, Etz Hayim Sinagogu, Alga Çikolata Fabrikası, Ahmet Ağa Konağı ve Vakıflar Konağı’nda da ziyarete açık olacak.

İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, 9. İzmir İş Günleri “Sürdürülebilir Tekstil” temasıyla çevrimiçi olarak farklı ülkelerden konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirilecek.

Ticaret Bakanlığı himayesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirilen İzmir İş Günleri, 6-7 Eylül 2023 tarihlerinde, İzmir Sanatta kurulacak stüdyolardan çevrimiçi olarak yapılacak.

Fuar boyunca, onlarca konser, tiyatro, yarışma gibi birbirinden renkli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fuar’ın vazgeçilmezi olan Çim Konserleri’nde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alırken Kültürpark 3 No’lu Hol önünde yer alan alternatif sahnede ise rock ve rap müziğin genç, sevilen isimleri ziyaretçileriyle buluşacak.

Fuar klasiği haline gelen Mogambo Geceleri’nde de İzmirliler doyasıya eğlenecek.

Bu yıl özel olarak hazırlanan gençlik alanında ise gençlik sivil toplum kuruluşları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik çalışmalarıyla ilgili birimleri, spor kulüplerinin stantları yer alırken macera parkuru, zipline, müzik ve dans gösterileri, ünlü sporcuların söyleşileri, sokak basketbolu gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl ayrıca, oyun dünyasının önemli etkinlikleri ile yapay zeka temalı çeşitli birçok programa ev sahipliği yapacak.

Sinema dünyasının vazgeçilmezi olan “Sinema Burada” ise bu yılın temasına paralel olarak “Gençlik” temalı filmleriyle İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Sinemanın değerli örneklerinden oluşan filmler, sanatseverlerle buluşacak.

Fuar’da; teknoloji, kültür, sanat ve eğlenceye kadar her kesimden her yaş grubuna hitap eden etkinlikler ziyaretçilerle buluşacak. Çocuklar için İzelman Fuar Çocuk Kulübü, İzmir Çocuk Sahnesi, çocuk tiyatrosu, canlı heykel, pantomim, palyaço gösterileri, masal anlatımı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.