📽️ Wagner savaşçıları, Prigozhin’in öldüğünün açıklanmasından sonra Moskova’ya yürümek tehditinde bulundı

0

📽️ Wagner savaşçıları, Prigozhin’in öldüğünün açıklanmasından sonra Moskova’ya yürümek tehditinde bulundı

Wagner savaşçıları, liderlerinin öldüğü onaylanırsa intikam sözü veren bir videoyu sosyal medyada yayınladı.

Telegram kanalları, Cuma gecesi kaza haberinden kısa bir süre sonra onun öldüğünü duyurdu ve bunun Rusya’daki ‘hainler’ tarafından meydana geldiğini iddia etti.

Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, aralarında Prigozhin ve yardımcısı Dmitry Utkin’in de bulunduğu, uçuşta olduğuna inanılan kişilerin bir listesini yayınladı.

Ancak Londra merkezli düşünce kuruluşu Chatham House’tan Keir Giles şu uyarıda bulundu: ‘Uçakta Yevgeny Prigozhin adında bir yolcunun olduğu açıklandı ancak birden fazla kişinin adını Yevgeny Prigozhin olarak değiştirdiği de biliniyor. seyahatlerini gizleme çabalarının bir parçası olarak. Kısa süre sonra Afrika’dan yeni bir videoda ortaya çıkarsa şaşırmayalım.’

Bu arada, haber duyulurken Wagner destekçileri, St Petersburg’daki eski Wagner Merkezi’nin önünde komutanına saygı duruşunda bulundu

Wagner savaşçıları, liderlerinin öldüğü onaylanırsa intikam sözü veren tüyler ürpertici bir videoyu sosyal medyada yayınladı.

Ancak çılgın spekülasyonlar, Wagner’le bağlantısı olan ikinci bir uçağın başkentin 60 mil kuzeyindeki aynı Tzer bölgesi üzerinde uçuş radarında zikzak çizerken görülmesinin ardından Prigozhin’in kendi ölümünü taklit etmiş olabileceğini de öne sürüyor.

Bu, onun ortadan kaybolmayı başardığı ilk sefer olmayacaktı: Rusya’nın Ukrayna’yı yasadışı işgal etmesinden önce yeniden ortaya çıkmadan önce, 2019’da Afrika’da resmen öldüğü ilan edilmişti.

Wagner savaşçısı olduklarını iddia eden maskeli adamlar, grup liderlerinin bildirilen ölümüne olası bir tepkiye hazırlanırken Putin’i ‘hazır olun’ konusunda uyardı