📽️YOUTUBE’TA EBEVEYN TAVSİYELERİ VEREN ANNE ÇOCUKLARINA EZİYETTEN HAPSE MAHKUM OLDU

0

📽️YOUTUBE’TA EBEVEYN TAVSİYELERİ VEREN ANNE ÇOCUKLARINA EZİYETTEN HAPSE MAHKUM OLDU

ABD’de Youtube kanalında milyonlarca abonesine ebveyn tavsiyeleri veren 6 çocuk annesi Ruby Franke, çocuklarına eziyet etmekten hapis cezasına çarptırıldı.

ABD’nin Utah Eyaleti’nde görülen davada 42 yaşındaki kadın, 1 yıldan 15 yıla kadar dört ayrı hapis cezası aldı.  Ruby Franke’nin iş ortağı 54 yaşındaki Jodi Hildebrandt da aynı hapis cezalarına mahkum edildi. ABD’nin Utah Eyaleti’nde hapis cezası alan kadınlar cezaevinde en fazla 30 yıl kalıyorlar.

Ruby Franke’nin çocuklarından 12 yaşındaki oğlu, 2023 Ağustos ayında komşu eve kaçmış ve çocukların gördüğü eziyet, komşunun 911’I aramasıyla ortaya çıkmıştı. Çocuk çok zayıftı, el ve ayak bileklerinde koli bantları vardı ayrıca vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunuyordu. Çocuk polise sanıklardan Jodi Hildebrant’ın kesiklerine toz biber sürdüğünü uzuvlarını iple bağladığını anlatmıştı. Polis müfettişleri Franke ve Hildebrant’ın anne Franke’nin en küçük iki çocuğuna “siz kötüsünüz, şeytan sizi ele geçirdi; tövbe etmeli ve cezalandırılmalısınız” diye eziyet ettiklerini ortaya çıkarmıştı.

Sanıklar yargılama sürecinde suçlamaları kabul ettiler. İtiralarında çocuklardan özellikle ikisine dayak, işkence, aşırı çalıştırma, büyük kaktüsün içine atlamaya zorlama gibi eziyetler yaptıklarına dair itiraflarda bulundular. Her iki çocuk bu eziyetlerden kurtulduktan sonra hastanede tedavi gördüler ve devlet gözetimine alındılar.

Kaynak: AP Haber Ajansı