HAWAİ’DEKİ FELAKETİ BÜYÜTEN YENİ BİLGİLER.

0

HAWAİ’DEKİ FELAKETİ BÜYÜTEN YENİ BİLGİLER.

Pasifik Okyanusu’nda ABD’nin adalardan oluşan eyaleti Hawai’de Maui Adası’nda 8 Ağustos’ta başlayan ve yerleşim yerlerini yakan yangında resmi verilere göre ölü sayısı 99’a yükseldi. Ancak ekipler, alevler sönmeye yüz tutunca yaptıkları arama çalışmalarında günde 10-20 ceset bulmaya başladılar. Üstelik yangından etkilenen bölgenin sadece %25’inde arama çalışması yapılabiliyor. Ayrıca ölenlerin önemli bir bölümü yanarak can verdiği için kimlik tespitinde zorluklar yaşanıyor.


Hawai Valisi Josh Green, kesin ölü sayısını ancak 10 gün içinde açıklayabileceklerini belirtti.

Kayıpların veya kendilerinden haber alınamayanların sayısı ise 1.300…


BİR KASABA KÜL OLDU

Bu arada 12 bin nüfuslu Lahaina kasabası neredeyse tamamen yanmış durumda. Kasabada hala yer yer yangınlar devam ediyor. Lahaina’da yangının %85’i kontrol altına alındı.

TURİZM DURMADI; HAWAİ’LİLER TEPKİLİ 

Maui’deki felaketzedeleri üzen bir başka durum ise turistler. Maui’de adanın önemli bir bölümü mezarlığa dönmüşken ve yer yer yangınlar devam ederken, arama kurtarma faaliyetleri sürerken bölgeye turistik ziyaretlerde kesinti yok. Bir bölge sakini BBC muhabirine “Halkımızın üç gün önce öldüğü sularla ertesi gün bu turistlerin yüzdükleri sular aynı.” diye yakındı.

“AQUAMAN” GELMEYİN ÇAĞRISI YAPTI.

Başrolünde oynadığı filmden ötürü “Aquaman” lakaplı Hawaili aktör Jason Mamoa, felakete rağmen Maui adasına giden turistlere “gitmeyin, iptal edin” çağrısı yaptı.

Hawai Honolulu doğumlu ünlü aktör Jason Mamoa da felaket bölgesine yönelik tatil amaçlı seyahat planlarını iptal etmeyenler için sosyal medya hesabından çağrı yaptı. Mamoa, “Adanın sakinleri geçen haftaki orman yangınlarının ardından yas tutarken ve toparlanmaya çalışırken lütfen Maui’ye gelmeyin, rezarvasyonlarınızı iptal edin” çağrısı yaptı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here