NATO VE ÖZELLİKLE BELÇİKA UTANÇ İÇİNDE.

0

NATO VE ÖZELLİKLE BELÇİKA UTANÇ İÇİNDE. HÜKÜMETLER BULAMADI AMA ADAMIN BİRİ UKRAYNA’YA LEOPARD TANKLARI SATTI.

Belçika’da bir simsarla Ukrayna’dan adı açıklanmayan bir alıcının satış için anlaştıkları ve Ukrayna’ya düzinelerce Alman Leopard 1 tankının gönderileceği bildirildi.

Washington Post Gazetesi’nin haberine göre, satışı yapan Belçikalı simsarın adı Freddy Versluys… Versluys, Linkedin hesabından yaptığı açıklamada, sattığı tanklar için, “Sonunda özgürlük savaşına katılacakları için memnunum” dedi.

Freddy Versluys’un deposundaki dizi dizi leopard tankları. Simsarın depolarında küçük ordular için zırhlı birlikleri donatacak başka silahlar da var. Foto Washington Post/Getty İmages.
AVRUPA İSTENEN SAYIDA TANKI

AVRUPA İSTENEN SAYIDA TANKI DENKLEŞTİREMİYORDU

Avrupa’daki Nato ülkeleri, bir süredir Ukrayna’nın muharebe tankı ihtiyacını karşılamak için arayış içindeydi ve istenen sayıda tank temin edilememişti. Washington Post Belçikalı bir iş insanının Ukrayna’ya ciddi miktarda tank temin edip satmasının Nato’yu ve özellikle Belçika’yı utandırdığını yazdı.

Freddy Versluys, Ukrayna’ya sattığı Alman Leopard tanklarından birinin önünde gururla poz veriyor. Foto Washington Post/Getty İmages

YILLAR ÖNCE ARABA FİYATINA ALMIŞ

Leopard tanklarını satan simsar Freddy Versluys, yıllar önce, savunma harcamalarını kısma kararı alan Belçika hükümetinden çok sayıda leopard tankı satın almıştı. Ukrayna saldırıya uğradığında ve tanka ihtiyaç duyduğunda Versluys’a tank sattığını hatırlayan Belçika Savunma Bakanlığı, bunları geri almak istedi ama yapılan açıklamaya göre, fahiş fiyat (tanesine 500 bin Euro) istenince vazgeçti. Simsarın o dönemde tankların tanesini 15 bin Euro’dan satın aldığı belirtiliyor.

Tankları satan 60 yaşındaki Versluys, Leopardları Ukrayna’ya 500 bin Euro’nun epey altında makul bir fiyattan sattığını belirtiyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here