YENİ YILIN HER BAKIMDAN SOĞUK İLK GÜNLERİNDE İNSANIN İÇİNİ ISITAN BİR HABER

0

YENİ YILIN HER BAKIMDAN SOĞUK İLK GÜNLERİNDE İNSANIN İÇİNİ ISITAN BİR HABER

Polonya’nın Krakow kentindeki köpek barınağının yöneticileri hava koşulları nedeniyle endişeliydi. Sıcaklık -20 dereceye düşecekti ve barınakta kapalı alan kısıtlıydı. 300 köpeğin bulunduğu barınağın sakinlerinin büyük kısmı, hatta yavrular dondurucu soğukları açık hava kafeslerinde geçirmek durumunda kalacaklardı.

Sıcak barınak için sıcak yüreklere başvurmayı düşündüler. Hazırladıkları acil çağrı yerel medyada haberleştirildi. Çağrı sosyal medyada hızla yayıldı. Geçici de olsa bölge halkını barınaktaki köpekleri sıcak ortamlarda ağırlamaya davet ettiler.

Çağrıya yanıt umulmadık düzeydeydi. Birkaç saat sonra barınağın kapısına araçlar yığıldı. İnsanlar barınağın idare binasında kuyruğa girmişti. Sonuçta 120 köpek “ebeveynlerine” teslim edildi.

Brınakta kapalı alanda yeterli yerin açılmasından sonra “operasyon”un sona erdiği duyurusu yapıldı. Barınağın duyurusunda geçici barınma sağlamak isteyen bölge halkından çağrıyı yapan barınakta kalan köpekleri değil, diğer barınaklardaki köpekleri misafir etmeleri istendi.

Operasyonlarını tamamlayan barınak yöneticilerinin bir isteği daha var. Misafir evsiz patililerin hiç olmazsa bir kısmının kalıcı olarak evlat edinilmesi.

Kaynak: AP, TVN24