Depremde Hayatlarını Kaybetmişlerdi. Aziz Taştan Kültür Sanat Festivali için çalışmalar başladı

0

Adıyaman’da yaşayan  Türk Halk Müziği sanatçısı Aziz Taştan, eşi ile iki kızı Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilimizde büyük yıkımlara neden olan depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Aziz Taştan sanat yaşamı boyunca Adıyaman için büyük emek veren ve memleketini çok seven birçok tekliflere rağmen memleketinde yaşamak isteyen bir sanatçıydı.

Bu sebepten dolayı sanatçının adına kurulmuş olan Özgür Aziz Taştan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği  vasıtasıyla her sene sanatçının adına festival düzenlenmesi amaçlanıyor. Festivalden elde edilecek olan gelirin tamamı gençlerin eğitimi için harcanacak.

Aziz Taştan anısına Adıyaman merkezde  “Aziz Taştan Kültür Sanat Festivali” düzenlenmesi planlanıyor. Festival gelirlerinin tamamı ile Adıyaman’da  çatısı altında etüt merkezi, resim, müzik ve tiyatro bölümlerine öğrenciler yetiştirilmesi için kullanılacak.

Dernek tarafından yapılan açıklamada ” Öncelikli olarak ders çalışma etüt merkezi şeklinde bir kütüphane oluşturulması hedeflenmektedir. Ders çalışmak isteyen bütün öğrencilerin ücretsiz o taraflarak gelip burada eğitimleri için gerekli desteği almalarını sağlamak. Yıl içerisinde tanınan, alanında uzman öğretmenler tarafından seminerler, eğitimlerin verilmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca şehir dışında yaşayan öğrencilere burs vermek istiyoruz “denildi.

Haber: Ali Osman ARLI

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here