Ankara’da saldırıya uğrayan veteriner hekim Ceren Eroğlu için veterinerler iş bırakacak.

0

Ankara’da saldırıya uğrayan veteriner hekim Ceren Eroğlu için veterinerler iş bırakacak.

Şiddeti protesto için yapılacak ‘iş bırakma’ eyleminde 6 Ağustos Pazar günü veteriner kliniklerinde acil dışında hasta kabul edilmeyecek. .

Ankara Bölgesi Veteriner Odası resmi sosyal medya hesabından iş bırakma duyurusu yayınladı:

“Değerli Meslektaşlarımız; Çankaya’da bir meslektaşımıza yapılan menfur saldırı nedeniyle Türkiye genelinde 6 Ağustos Pazar günü kliniklerimizde acil hasta dışında hasta kabul etmiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın eylem kararına uyması önemlidir.”

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ahmet Baydın, darbedilen veteriner Ceren Eroğlu’nu ziyaret de etti.

Veteriner Ceren Eroğlu,” Sosyal medyada ‘hekim haketmiştir’, ‘kedi ihmal sonucu ölmüştür’ gibi yorumlar gördüğünü söyleyerek, “Ben bu işi 10 yıldır yapıyorum. Beni tanıyan herkes”hayvanlara ne kadar düşkün olduğumu bilir. Bugüne kadar sahipli sahipsiz bütün hayvanlar için elimden ne geliyorsa yaptım. Bu konuda da bizimle alakalı bir ihmal bulunmadığı gibi hasta sahibinin ciddi yetiştirme hataları mevcuttur. Tedavi ne kadar olumsuz sonuçlanırsa sonuçlansın karşılığının şiddet olması kabul edilebilir bir durum değil.

Burada orantısız bir şiddet var. Bunun kadına şiddet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. ” ifadelerini kullandı .

Ankara’da veteriner hekim Ceren Eroğlu, kendisini enfeksiyon tedavisi gören kedisinin ölümünden sorumlu tutan A.K. isimli kadının saldırısına uğramıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here