Rusya ile Kuzey Kore askeri alanda işbirliği yapacak

0

Rusya ile Kuzey Kore askeri alanda işbirliği yapacak

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ilk kez ziyaret ettiği Kuzey Kore’de mevkidaşı Kang Soon Nam ile bir araya geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre Şoygu, Kang’la görüşmesi sırasında Rusya ve Kuzey Kore’nin savunma alanındaki işbirliğiyle ilgili planlarına değindi.

Ortak sınırın ve zengin işbirliği geçmişinin Rusya ve Kuzey Kore’yi birbirine bağladığını ve Pyongyang’ın Moskova’nın önemli bir ortağı olduğunu belirten Şoygu, ordular düzeyindeki işbirliği geliştirme planları yaptıklarını kaydetti.

Şoygu, “Bugünkü görüşmelerin savunma kurumlarımız düzeyindeki işbirliğinin pekişmesine katkı sunacağına inanıyorum. Sizinle buluştuğuma ve tanıştığıma memnun oldum. Dost ülke Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’ı ziyaret etme davetinize minnetle icabet ettim” dedi.

Rusya ve Kuzey Kore arasındaki etkileşimin 1950-1953 yıllarında Vatanseverlik Kurtuluş Savaşı’ndan sonraki dönemde pekiştiğini belirten Şoygu, savaş gemilerinin seferlerinin, üst düzey savunma yetkililerinin resmi ziyaretlerinin ve çeşitli düzeydeki resmi temasların Kore Yarımadası’nda barış ve istikrarın korunmasına katkı sunduğunun altını çizdi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here