Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi: Jandarma ve TOMA sevk edildi

0

Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimi: Jandarma ve TOMA sevk edildi

Akbelen Ormanı’nda bu sabah saatlerinde başlayan ağaç kesiminin durdurulması için İkizköylüler, duyarlı tüm kamuoyunu Akbelen’e desteğe çağırıyor.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan maden sahasının faaliyetlerine direnen yaşam savunucularının çadırlı nöbetine bu sabah 05.30 civarında jandarma ve TOMA ile müdahale edildi.

Jandarma ve TOMA gözetiminde Akbelen Ormanı’na ağaç kesimi için girilmesi üzerine İkizköylüler, kesimin durdurulmasını talep etti.

Konuya duyarlı tüm kamuoyunu Akbelen Ormanı’na desteğe çağıran İkizköylüler, ablukanın kaldırılması için saat 11.30’a Ankara Tarım ve Orman Bakanlığı önüne çağrı yaptı.

İkizköylüler ve avukatları ise bugün “tedbiren derhal yürütmeyi durdurma talebi” ile Muğla I. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na başvurdu.

Anayasa’nın 169 ve 56. maddelerinin dayanak gösterildiği başvuruda, 11 Ağustos 2021’de ve daha sonra da 7 Aralık 2021 ve 4 Temmuz 2022’de ormanda yürütülen faaliyetler için mahkemenin art arda yürütmeyi durdurma kararı verildiği belirtildi.

Kaynak : bianet

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here