Gazeteci’ yerine ‘Genesis’ diyebiliriz… Google’dan gazeteciler için ‘Genesis’ adlı yapay zeka editörü!

0

Gazeteci’ yerine ‘Genesis’ diyebiliriz… Google’dan gazeteciler için ‘Genesis’ adlı yapay zeka editörü!

Google sözcüsü Jenn Crider yaptığı açıklamada, “haber yayıncılarıyla, özellikle de küçük yayıncılarla ortaklaşa olarak, gazetecilerine çalışmalarında yardımcı olacak yapay zeka özellikli araçlar sağlama potansiyeline sahip fikirleri keşfetmenin ilk aşamalarındayız” dedi

Google’ın gazetecilerin haber yazma süreçlerini daha pratik hale getirmek amacıyla yapay zeka destekli yeni bir araç üzerinde çalışıyor. Genesis kod adıyla ortaya çıkan yeni araç, Google’ın yapay zeka çalışmalarına hız verdiğinin bir diğer kanıtı oluyor.

Sistem ortaya çıktığı kadarıyla gazetecilerin belirli veya sabit verilerden haber yazabilmesi için süreci hızlandırıyor. Sistem hakkında açıklama yapan bir sözcü, gazetecilere yardımcı olmak için Google’ın çalıştığını ve yapay zeka destekli araçları sağlamak için sürecin hızla ilerlediğini aktardı.

Google’ın amacı Gmail ve Google Docs’ta insanlara yardımcı olan araçları sunmaları gibi gazetecilerin de haber yazma süreçlerini kolaylaştırmak.

Öte yanda, iddialara göre, Google, haber hikayeleri üretmek için yapay zeka teknolojisini kullanan bir ürünü test ediyor ve bunu The New York Times, The Washington Post ve The Wall Street Journal’ın sahibi News Corp gibi haber kuruluşlarına sunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here