En ‘temiz’ o çıktı! 5 Başkanı içinde ‘köle sahibi’ kökten gelmeyen sadece Trump…

0

En ‘temiz’ o çıktı! 5 Başkanı içinde ‘köle sahibi’ kökten gelmeyen sadece Trump…

ABD’nin siyasi seçkinlerinin soyağaçlarıyla ilgili bir araştırma, ülkenin yasa koyucuları, yaşayan Başkanları, Yüksek Mahkeme yargıçları ve valilerinin 5’te birinin siyahları köleleştiren atalardan geldiğini ortaya çıkardı. ABD Başkanları arasında ailesi kölecilikle bağlantılı olmayan tek isim Donald Trump.

ABD’de yürütme, yasama, yargı erklerinde görevli 600’den fazla kişinin aile soylarını inceleyen araştırmaya göre 10 Haziran’da köleliğin kaldırılmasını kutlayan Kongre üyelerinin çoğunun kölelikle bağlantı bulmak için kendi aile geçmişlerine bakması yeterli.

Zira görevdeki Kongre’nin 536 üyesinin en az 100’ünün köle sahiplerinin soyundan geldiği belirlendi. Bunlar arasında Cumhuriyetçi Parti’den senatörler Mitch McConnell, Lindsey Graham, Tom Cotton, James Lankford ve Demokrat Parti’den senatörler Elizabeth Warren, Tammy Duckworth, Jeanne Shaheen, Maggie Hassan da var.

Yanısıra görevdeki Demokrat Partili Joe Biden dahil hayattaki her ABD başkanı köle sahiplerinin doğrudan torunları. Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton ve hatta – beyaz anne tarafı aracılığıyla – ilk ve tek siyah Başkan Barack Obama dahil.

Kaynak : Sputnik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here