Görsel ideolojinin, hayat alışkanlıklarını değişime zorlamasının ele alınacağı :Görseli Düşünmek’ etkinliği 2 Aralık’ta başlıyor.

0

Görsel ideolojinin, hayat alışkanlıklarını değişime zorlamasının ele alınacağı :Görseli Düşünmek’ etkinliği 2 Aralık’ta başlıyor.

Ekdergi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi-İBB Kültür tarafından düzenlenen “Görseli Düşünmek” konuşma serisi görsel ideolojisi üzerinden kültür tartışmalarını başlatıyor.

Ezel Akay’ın 2 Aralık Cumartesi günü Beyoğlu Sineması’nda açılışını yapacağı seride, Özgür Taburoğlu, Fırat Arapoğlu, Mehmet Berk Yaltırık da konuşmacı olarak yer alacak.

12 hafta boyunca farklı alanlardan isimlerin katılımı ile Beyoğlu Sineması ve Metro Han’da gerçekleşecek etkinliklere görsel ideoloji üzerine söyleyecek sözü olan herkes yer katılabilir.

İki binli yılları yarılamaya hazırlanırken her bir insanın “dijital görüntü” çağının gönüllü neferi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Akıllı telefonların bir an bile yalnız bırakmadığı bizler hayatın görsel kodları arasında itaat ederek yaşıyoruz. Birer “görüntü nesnesi” olarak hem de! Görsel ideolojinin hizmetinde yaşanan hayatın alışkanlıkları değişime zorluyor. İşte bu değişimi konuşmak üzere 2 – 17 Aralık tarihleri arasında önemli bir konuşma serisi hayata geçiyor.

Sinemadan edebiyata, sanattan popüler kültüre ve mimariye, fotoğraftan, TV dizileri ve çizgi romanlara kadar görselliğin tartışılacağı konferans dizisinde Ezel Akay, Özgür Taburoğlu, Fırat Arapoğlu, Mehmet Berk Yaltırık ile başlayan seri 12 hafta boyunca farklı alanlardan konuşmacıların katılımı ile Beyoğlu Sineması ve Metro Han’da devam edecek.

“Görseli Düşünmek” konuşmaları tarihe tanıklık etmek ve görselin içinde yerinizi almak üzere sizleri davet ediyor.

PROGRAM

* Sinema Bize Bakıyor! 

Ezel Akay ile “Sinemanın günahları: İdeolojiler nasıl kabul görür!” / 2 Aralık Cumartesi / Beyoğlu Sineması 14.00-16.00.

* Ayna İmgesinin Çözünürlüğü: 

Özgür Taburoğlu’nun Gözüyle / 3 Aralık Pazar / Beyoğlu Sineması 14.00-16.00.

* Çağdaş Sanatta Görüntü Üretimi Üzerine: 

Fırat Arapoğlu ile Sanatın Derinliklerine Yolculuk / 16 Aralık Cumartesi / Metro Han 14.00-16.00

,*Türk Korku Edebiyatının Kökleri ve Korku İmgeleri: 

Mehmet Berk Yaltırık ile Yolculuk / 17 Aralık Pazar / Metro Han 14.00-16.00