YSK Başkanı: ” Türkiye nihayetinde elektronik oylama sistemine geçecektir”

0

YSK Başkanı: ” Türkiye nihayetinde elektronik oylama sistemine geçecektir”

YSK Başkanı Ahmet Yener, “Yerel seçimler içim takvim 1 Ocak’ta başlıyor.” bilgisini de verdi.

Seçim sürecinden sonra açıklamalarda bulunan YSK Başkanı Ahmet Yener, “Türkiye’de seçim sistemi yıllardır oturmuş bir şekilde ve düzenli bir şekilde işlemektedir. Seçimde oyların yanlış sayılması ya da ‘A’ partisinden ‘B’ partisine aktarılması hususu prosedür gereği mümkün değildir” dedi.

Yener ayrıca ” Türkiye nihayetinde elektronik oylama sistemine geçecektir” ifadelerini kullandı .

Yener, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması beklenen yerel seçim öncesinde YSK’da hazırlık sürecinin başladığını da aktararak, “Yerel seçimler için takvim 1 Ocak’ta başlıyor. Bizler 28 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanlığı ikinci turu bittikten sonra yerel seçim için hazırlıklarımıza başladık. Öncelikle yerel seçimlerle ilgili yasal değişikliklerin neler olduğu masaya yatırılıp, buna ilişkin kurumda yapmamız gereken düzenlemelerin neler olduğu ortaya çıkartılıp, buna göre genelgelerimizdeki ilgili düzenlemeleri yapmaya başlayacağız” dedi.

Yener, elektronik seçim sisteminin şu an yasal olarak yurtdışı için mümkün olduğunu; ancak bugüne kadar hiç kullanılmadığını belirtti.

Yener, “Benim şahsi düşüncem; Türkiye nihayetinde elektronik oylama sistemine geçecektir. Bu önümüzdeki seçimde mi olur yoksa iki ya da üç seçim sonrası mı olur; ancak bu nihayetinde bir gün gerçekleşecektir. Biz kurul olarak yerel seçimlerden sonra bir çalışma yapıp bunu parlamentoya, siyasi partilerimize sunmayı düşünüyoruz, takdir parlamentonun. Eğer bu şekilde bir irade ortaya çıkarsa, Yüksek Seçim Kurulu da buna göre hazırlığını yapıp, elektronik ortam için gerekli tedbirleri alıp, bu uygulamayı da başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here