DURUŞMA RESSAMLARI VE “TRUMP”LAR

0

DURUŞMA RESSAMLARI VE “TRUMP”LAR

ABD’de eyaletlerin genelinde duruşma salonlarına kamera ve diğer kayıt cihazlarının girmesi yasak. Bu nedenle çok önemli davaların duruşmalarına ilişkin görüntü işi ressamlara düşüyor.

Birleşik Devletler eski Başkanı Donald Trump’un 37 suçlamayla karşı kaldığı son davanın ilk duruşmasında üç ressam çalıştı. Jane Rosenberg, Bill Hennessy ve Elizabeth Williams… İşlerini yaptılar ama her birinin dünyanın en çok görüntülenen isimlerinden birini epey farklı tasvir etmeleri dikkat çekti.

BBC News Washington’tan Sam Cabral da söz konusu farklı tasvirlerin sahipleriyle görüştü.

Önce duruşma ressamlarının ne kadar zaman baskısı altında olduklarını belirtmekte yarar var. Trump gibi bir kişinin yargılandığı duruşmada dışarda sabırsızlıkla bekleyen koca bir dünya medyasına birkaç dakikada resmi veya resimleri göndermek gerekiyor.

JANE ROSENBERG

Jane Rosenberg’in Trump çizimi

Jane Rosenberg, geçmişte de başka tanınmış isimlerin duruşma resimleriyle ilgili olarak sosyal medyada alaylarla karşılaştı.

Rosenberg’in çizimlerindeki Trump, aksi ve sinirli görünüyor. Yan yan bakışlarını tasvir etmiş. Diğer iki ressamın tasvirleri göz önüne alındığında Bayan Rosenberg’in Trump’tan pek hoşlanmadığı sonucu çıkarılabilir.

Jane Rosenberg’in çizimiyle Donald Trump

WILLIAM HENNESSY JR

William Hennessy Jr’ın kaleminden Donald Trump

Bay Hennessy’nin 50 yıllık bir kariyeri var. Trump’ın suratını çizmede de epey tecrübeli. Pek çok vesileyle Donald Trump’ın resimlerini yaptı. Ancak bu son Trump çizimi epey eleştiri aldı. Trump 77 yaşında. Bay Hennessy sanki Trump’ın yaşı konusunda eski başkana torpil geçmiş.

ELIZABETH WILLIAMS

Elizabeth Willams’a göre son duruşmada Donald Trump

Bayan Williams da diğer iki meslektaşı gibi Donald Trump’ı tasvir etmede çok tecrübeli. Trump’ı çizmeye 1987’de başlamış. 36 yıl sonraki bu son çizimi için, “o anda yaşını göstermiyordu” diyor. Yani epey genç bir Trump çizdiğinin farkında. Elizabeth Willams’ın yaş konusunda Trump’a torpili daha fazla. Duruşmada belge imzalayan Trump’ın o enstantanesi, sözleşme imzalayan bir genç sporcuya benzetilebilir.

Benzesin veya benzemesin. 
Şu bir gerçek. 
O saç tarzı ve rengini tutturursan yeterli oluyor. 

Kaynak: BBC

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here