Canberk TURAN/Haftanın Kitabı; “BİR KADININ İÇ ÇATIŞMASI” Atay BARBUROĞLU

0

Canberk TURAN

Haftanın Kitabı;

“BİR KADININ İÇ ÇATIŞMASI” Atay BARBUROĞLU

Kitabın yazım aşamasını bize anlatır mısınız?

Bir karakter yarattım. O karakterle bütünleştim. Birlikte yolculuğa çıktık. O karakterle ayrılmak sonrasında çok zor oldu. Karakterle ayrıldıktan sonra, hüzün kaplıyor içinizi. Çünkü bütün duygularını yaşıyorsunuz o karakterin. Yaratıyorsunuz, yaşatıyorsunuz, kendi benliğinize geçiriyorsunuz ve o karakterle yolculuğunuz bittikten sonra hüzünleniyorsunuz.

KİTAP HAKKINDA…

 

“Şimdi size yazacaklarım içimdeki birikmişliğin dışavurumunu simgeleyecek. Aklınızı allak bullak edecek, bana göre hayatımı renkten renge büründüren duygu karmaşalarının tümünü her zerremde yaşadım. En dibi de gördüm, en zirveyi de…

Derin, aldı kalemi eline ve başladı ruhundan damlayan sözcükleri inci gibi sıraya dizmeye… Penceredeki yansımasına, uzun siyah saçlarına ve ilkbaharda yeşeren bozkır gibi olan yeşil gözlerindeki ışıltıya baktıktan sonra istemsizce gülümsedi ve ardından yazmaya devam etti.
Ruhumu bedenime katık edip düştüm yollara. Bedenimle gitsem de ruhumun çağırdığı ve kalmak istediği masalsı bir kentte buldum kendimi… Bütün alışılagelmişliklerden uzaklaşıp bambaşka yerlere gidesim vardı, “zihnimi terbiye edip her defasında yeniden başlamalıydım” diye söylenmek epeyce yormuştu beni. Aslında o değil de sanırım kendi kendimi daha çok yormuştum.

Siz hiç kendi gölgenizden bile uzaklaşmak istediniz mi?”

KİMDİR

   

Atay Barburoğlu 1989’da İstanbul’da doğdu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Medya İletişim Sistemleri Bölümünden derece ile mezun oldu. Medya sektöründe çalıştı. Nejat Uygur sahnesinde tiyatro eğitimi aldı.
Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde diksiyon, topluluk önünde söz söyleme ve spikerlik, sunuculuk eğitimi gördü.
Başrolünü oynadığı “Hoşça kal” adlı kısa filmden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Atay, özel bir okulda Kurumsal İletişim Uzmanı; Aynı zamanda Kentekrani.com’da kültür sanat yazıları kaleme alıyor ve sosyal medyada kültür sanat sohbetleri yapıyor.

Atay Barburoğlu, empati yeteneğini geliştirmek, geleceğe yönelik planlarına ve hedeflerine ulaşabilmede destek olmak ve her şeyden önce insanların yüreğine, ruhlarına dokunmak, onlara belki bakmadıkları bir noktadan bakmalarını sağlayabilmek için Boğaziçi Campusten Yaşam Koçluğu eğitimine devam ediyor.

Şiir yazmayı, haber yazmayı, kitap okumayı, satranç oynamayı, şarkı söylemeyi, dans etmeyi, spor yapmayı (Pilates, fitness, yoga, yüzmek) seviyor. Spor kendisinin vazgeçilmezi.

Yayımlanmış eserleri: 1. Hayata Dair Notlar 2. Özetle Yaşam

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 26 Mayıs 2023

Diğer Kitaplar İçin Tıklayınız

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here