Birleşik Kamu İş Konfederasyonu: Açlık sınırı 12 bine dayandı, yoksulluk sınırı 31 bin TL’yi geçti!

0
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, aylık olarak yayımladığı “Açlık-Yoksulluk Araştırması”nın Mayıs ayı sonuçlarını açıkladı.                                                                                                                                                                                                           Konfederasyonun araştırmasına göre son 36 aydır aralıksız artan gıda fiyatları dört kişilik ailenin açlık sınırını Mayıs’ta 11 bin 810 liraya kadar çıkardı.                                               

Aynı ailenin gıda dahil tüm ihtiyaçlarını insan onuruna yaraşır bir şekilde ve yoksunluk hissi çekmeden karşılayabilmesi için yapması gereken harcama tutarı ise 31 bin 152 liraya yükseldi.

Sendikanın açıklamasında, “Açlık sınırı Mayıs’ta bir önceki aya göre 178 lira artarken, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 344 lira artarak 19 bin 342 liraya yükseldi, Bu ikisinin toplamından oluşan yoksulluk sınırı ise önceki aya göre da 522 lira arttı.

Bir yıl öncesine göre ise açlık sınırı 5 bin 345 lira, gıda dışındaki ihtiyaçlar için yapılması gereken harcama 6 bin 401 lira arttı. Yoksulluk sınırı ise son yılda toplam 11 bin 748 liralık artış gösterdi” denildi.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here