Barış Akademisyenleri Kurul ve Doğanay göreve iade edildi

0

Barış Akademisyenleri Kurul ve Doğanay göreve iade edildi

bianet’de yer alan habere göre, Barış Akademisyenleri Prof. Dr. Nejla Kurul ve Prof. Dr. Ülkü Doğanay, mahkeme kararıyla üniversitedeki görevlerine iade edildiler.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisine imza attıkları için OHAL döneminde yayınlanan KHK ile görevinden ihraç edilen Barış Akademisyenleri, Eğitim-Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ülkü Doğanay göreve iade edildiklerini duyurdular.

Prof. Dr. Kurul, Twitter hesabından “Sevgili dostlar! 686 sayılı KHK’yla haksız ve hukuksuz biçimde ihraç edilmiştim diğer kamu emekçileri gibi. Ankara 21. İdare Mahkemesi bu hukuksuz işlemin iptaline karar verdi, göreve iade edildim. Kimsenin KHK keyfiyetiyle karşılaşmayacağı bir ülke için mücadeleye devam!” açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Doğanay ise; paylaşımında “Bugün idare mahkemesince Ankara Ü. İletişim Fakültesi’ndeki görevime iade edildim. Geç gelen adalete dair söyleyeceklerimiz baki, en yakın zamanda tüm Barış Akademisyeni arkadaşlarımın üniversitelerine dönmesini ümit ediyorum. Hayır gitmiyoruz, demiştik. Evet, nerede kalmıştık?” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here