Kurtarıcı İsa Heykeli’nin ışıkları bu defa Vinicius Junior’a destek için söndü!

0

 Kurtarıcı İsa Heykeli’nin ışıkları bu defa Vinicius Junior’a destek için söndü!

Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro’daki ünlü simge haline gelmiş Kurtarıcı İsa Heykeli, İspanya’da ırkçılığa maruz kalan yıldız futbolcu Vinicius Junior’a destek amacıyla ışıklarını söndürdü.

Real Madrid’in genç yeteneği ve Brezilya Milli Takımı’nın da bir parçası olan Vinicius Junior’ın, son zamanlarda İspanya’da bazı ırkçı saldırılara maruz kalması üzüntüyle karşılanmıştı. Bu olay, Rio de Janeiro’da bir duyarlılık ve dayanışma hareketine yol açtı.

Corcovado Dağı’nda yer alan ve şehrin sembolik bir parçası olan Kurtarıcı İsa Heykeli zaman zaman toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla karartılıyordu. Bu kez, heykelin ışıkları söndürülerek Vinicius Junior’a destek verildi. Bu eylem, ırkçılıkla mücadeleye dikkat çekmek ve genç futbolcuya dayanışma mesajı iletmek amacıyla gerçekleştirildi. Heykelin büyüleyici aydınlatması yerine, bir süreliğine karanlıkta kalmasıyla bu destek vurgulandı.

Eyleme katılan Rio de Janeiro halkı ve Vinicius Junior hayranları, sosyal medyada da büyük bir destek gösterdi. #ViniciusJrYaşasın ve #IrkçılığaHayır gibi etiketlerle ırkçılığa karşı birlik mesajlarını paylaştılar.

Vinicius Junior, heykelin ışıklarının söndürülmesiyle gösterilen dayanışmadan duygusal bir şekilde etkilendiğini ifade etti. Destekleyen herkese teşekkür ederken, ırkçılıkla mücadelesine olan inancını ve kararlılığını dile getirdi.

İlgili Haberler:

Vinicius Jr, sonunda isyan etti: ”Bu futbol değil, bu LaLiga.  Bu ligde bir şeyler yanlış gidiyor.”

Vinicius Jr’ a yine ırkçı saldırı. Ancelotti patladı: “Çok kızgınım, maçları durdurun!”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here