Denizli’de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Hasar büyük!

0

Denizli’de ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. Hasar büyük!

Denizli’nin Çameli ilçesinde ceviz büyüklüğünde dolu yağdı. 15 dakika boyunca süren dolu yağışı, ekili arazilerde ve araçlarda hasara neden oldu. Araçların camlarını kırıp, kaportalarında hasar oluşturan dolunun neden olduğu milyonlarca liralık hasarın tespiti için çalışmalara başlandı.

Video : Yeni Asır

Nisan ayının başı ve ortasında yaşanan kar yağışıyla gelinliğini giyen Çameli ilçesi, bu kez şiddetli dolu yağışıyla beyaza büründü. Akşam saatlerinde aniden başlayan ve yaklaşık 15 dakika devam eden dolu, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

AW885319_03

Ceviz büyüklüğünde yaşanan ve her yeri kar yağmış gibi beyaz örtüyle kaplayan dolu yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı. Şiddetli dolunun neden olduğu hasar, yağışın etkisini kaybetmesiyle ortaya çıktı.

AW885319_01

Dolu, ekili arazilerin yanı sıra araç ve gereçlere zarar verdi. Çatılardaki güneş panellerinin yanı sıra araçların camlarını kıran yağış, kaporta ve aydınlatma aksamlarında da maddi kayıplar oluşturdu. Şiddetli dolunun milyonluk hasara neden olduğu ilçede, gerek vatandaşların kendi zararları gerekse ekili arazilerdeki kaybın belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

AW885319_08Çameli ilçe merkezinin yanı sıra Yenimahalle, Yunuspınarı, Yumrutaş, Belevi, İmamlar, Kızılyaka ve Bıçakçı mahallelerinde dolu hasarının ortaya çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, “İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerinin bir kısmında etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören tüm çiftçi ve araçlarında hasar oluşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok şükür can kaybı yok. Belediyemiz, tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Süreci takip ediyorum. Çameli’mize geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi daha büyük afetlerden muhafaza eylesin” şeklinde konuştu.

AW885319_10

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here