Bir gazeteci bir başkasını yazdı: Sacit Aslan’dan Can Tanrıyar’a: Yolun sonu ‘demir parmaklıklar’!”

0

Bir gazeteci bir başkasını yazdı: Sacit Aslan’dan Can Tanrıyar’a: Yolun sonu ‘demir parmaklıklar’!”

Uçankuş TV’nin sahibi Can Tanrıyar, ‘yağmaya teşebbüs, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme’ suçlarından tutuklandı. Tanrıyar’ın sosyal medyada paylaşımlar yapan ve suç makinası Muhammed Yakut ile iş birliği yaptığı öğrenildi.

Gazeteci Sacit Aslan, bugünkü köşesinde tutuklanan Tanrıyar’ın Uçankuş TV’nin kuruluş süreci ve sonrasında yaşananlara dikkat çekerek, “Nasıl olsa bana bir şey olmaz diyerek yıllarca keyfine göre at koşturdu magazin dünyasında Can Tanrıyar…” ifadelerini kullandı.

Sacit Aslan’ın kendi internet sitesinde yayınladığı “En son ‘şantajı devlete’ oldu, yolun sonu ‘demir parmaklıklar’!” başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

“yanıltmakta üstüne yoktu. 1 yıl geçmiş iş insanı ortağı sürekli zarar eden kanalın hesaplarını incelemek istemişti.

‘Vay sen misin hesap soran’ diyerek ortağına ‘postayı koyarak, restini çekti’. Eğer çok üstüme gelirsen de ‘seni tüm iş dünyasına rezil ederim’ diyerek de yıllardır en iyi bildiği oyunu oynamaya başladı.

Ancak bu kez sert kayaya çarpmıştı Tanrıyar.

İş insanı ortağı soluğu mahkemede aldı. Yıllar süren davalar sonunda yargı Tanrıyar’a dedi ki; “ortağını dolandırmışsın” hem de 6,5 milyon dolar.

Onun için bu karar kabul edilemezdi. Bir şeyler yapmalıydı…

Önce yeni eşi Tamar Oner ile birlikte sosyal medyada ’itibar suikastıne’ soyundular… Ancak unuttukları bir şey vardı o da ‘Güneş balçıkla sıvanmıyordu’

Bu taktikleri işe yaramamıştı, ‘Tanrıyar Ailesinin…!’ Üstelik bir de ünlü müteahhit Ali Ağaoğlu’da Can Tanrıyar’a ödemediği 2 yılı aşkın kira borcu yüzünden tahliye davası açmıştı.

Kara bulutları bir an önce dağıtması lazımdı Tanrıyar’ın… Bankaların kara listesinde olan Can Tanrıyar iş dünyasının saygın isimlerini kapısını çaldı ama olmadı… Bir kez de şansını geçmişte aynı sofralarda oturduğu ağır abilerinin kapısına gitmeyi denedi… Ama o kapılar da çoktan kapanmıştı! Tam umudunu kesmişti ki, oltasına Muhammed Yakut düştü…

Bir süredir iş hayatında sorunlar yaşayan Yakut’a ballı bir iş lazımdı. Ortak bir çıkar uğruna Tanrıyar-Yakut ortaklığı hemen yürürlüğe girdi. Tanrıyar işe Yakut’a sözde mağduriyetini en dramtik şekilde anlatmakla başladı. Ardından, ‘uydurma sözde belgelerle’ FOX Haber’in yolunu tuttular…
Yaklaşık 2 saat süren görüşmede deneyimli gazeteciler bu bitirim ikilinin anlatılanlara itibar etmeyerek kibarca kapıyı gösterdi.

Sonrası ise herkesin malumu”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here