📽️Antakya Medeniyetler Korosu, bu defa Hatay için söyledi

0

📽️Antakya Medeniyetler Korosu, bu defa Hatay için söyledi

Antakya Medeniyetler Korosu, Kanal D’de yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programına konuk oldu. Hatay’ın mozaik yapısını farklı ezgiler, ilahiler, halk ezgileri ile dünyaya anlatan koro, bu sefer şarkılarını depremde hayatını kaybedenler için söyledi.

Magusa Limanı, İnsan İnsan, Sarı Gelin, Bülbül Kasidesi gibi birçok eseri çalan ve seslendiren koro bu sefer ağlattı. Yahudi, Hristiyan ve Müslüman vatandaşların kardeşlik içinde yaşadığı Hatay’da 2007 yılında yola çıkan koro, 200 kisilden 7 üyesini depremde kaybetti. Koro programdaki şarkılarını hem depremde hayatını kaybedenler hem de Hatay için söyledi.

ANTAKYA MEDENİYETLER KOROSU

Antakya Medeniyetler Korosu, 2007 yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde kuruldu. Şefliğini Yılmaz Özfırat’ın yaptığı koronun üyeleri, üç semavi dine mensup ve aynı zamanda altı farklı mezhebe sahip kişilerden oluşuyor. Koro kuruluşundan bir yıl sonra 2008 yılında “Antakya Medeniyetler Korosu Derneği” adıyla dernek haline gelerek kurumsal bir kimliğe sahip oldu.

2008 yılından itibaren bu dernek yapısı altında faaliyetlerini gerçekleştiren koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Antakya Medeniyetler Korosu Derneği ise 2019 yılında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here