OpenAI’ın merakla beklenen yeni dil modeli GPT-4 çığır açacak özellikleriyle geliyor!

0

OpenAI’ın merakla beklenen yeni dil modeli GPT-4 çığır açacak özellikleriyle geliyor!

ChatGPT ile tanıdığımız OpenAI, merakla beklenen yeni dil modeli GPT-4’ün önümüzdeki hafta tanıtılacağını açıkladı. Yeni dil modelinde video oluşturma gibi birçok yeni özelliğin yer alacağı ifade edildi.

ChatGPT’nin popülaritesinin artması ile birlikte, OpenAI firmasına çok büyük yatırımlar yapan Microsoft, bu teknolojiyi Bing arama motoruna ve Edge tarayıcısını entegre etti. Kısa süre sonra ise Microsoft, GPT 4 modeline geçerek hizmetini daha etkin bir hale sokacak. Chat GPT yalnızca metin bazlı yanıtların oluşturulmasını sağlıyordu. Ancak Microsoft Almanya Baş Teknoloji Sorumlusu Andreas Braun, katıldığı bir etkinlikte GPT-4, kullanıcıların yapay zeka yardımıyla videolar oluşturmasını ve GPT 3.5’ten daha hızlı yanıtlar almasını sağlayacağını belirtti.

GPT-4’ün kullanıma sunulmasıyla beraber Bing’in daha gelişmiş hale gelmesi ve kullanıcılara yeni olanaklar sunması bekleniyor. Çok modlu modeller, kullanıcıların metin, resimler ve sesler dahil olmak üzere birden çok mod aracılığıyla etkileşim kurmasını sağlayacak. Yeni sürümün video oluşturma yeteneği, temel özelliklerinden biri olacak ve anlık olarak kullanılabilecek ve hatta saniyeler içerisinde aklımızdan geçen bir düşüncenin animasyonunu veya videosunu oluşturabileceğiz. Şu an sadece tarayıcılar üzerinden giriş
yapabildiğimiz bu modellere yakında mobil uygulama ile giriş yapılacak. Geçen ay OpenAI, GPT-4 AI teknolojisi ile güçlendirilecek bir ChatGPT mobil uygulaması üzerinde çalıştığını duyurdu. Mobil uygulama, kullanıcıların yeni sürümün olanaklarını vurgulayarak yapay zeka yardımıyla videolar oluşturmasına olanak tanıyacak.

OpenAI firması, GPT-4’ün daha çok insana benzer olacağını ve yanıtları daha çok bir insan yazmış gibi seslendireceğini açıkladı. Bu taraftaki sonuçlar oldukça insanlara merak uyandırıyor ve ChatGPT’nin yapabileceklerini inanılmaz artıracak gibi görünüyor. Özellikle Microsoft’un, Open AI şirketine büyük yatırımlar yapmasıyla beraber altyapı inanılmaz hızla ilerliyor, bu durum başta teknoloji devi Apple olmak üzere birçok firmayı korkutuyor. ChatGPT ile rekabet edecek bir sistem ve alt yapısı olmayan Apple, büyük maddi gücüyle bu alanda hızlı adımlar atmaya hazırlanıyor. Özellikle ChatGPT gibi kullanıcıların direkt olarak etkileşime girebildiği sistemlere odaklanarak rekabete katılmaya çalışacak.

Yusuf DİLBER

Yusuf DİLBER/kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 15 Mart 2023

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here