“Bu b….. kim temizleyecek?” Trabzon’da aracından inen kişi sokağın ortasına tuvaletini yaptı!

0

“Bu b….. kim temizleyecek?” Trabzon’da aracından inen kişi sokağın ortasına tuvaletini yaptı!

Trabzon’da tuhaf bir olay yaşandı. Trabzon’un Yomra ilçesinde bir iş merkezinin önünde bir kişi araçtaki ailesinin gözleri önünde, sokak ortasına tuvaletini yaptı.

Karayolu üzerinde bulunan iş merkezinin önüne aracını çeken kişi, etrafına ve araçtaki ailesine aldırış etmeden sokak ortasına tuvaletini yaptığı anlar, iş merkezinin güvenlik kameralarına yansıdı.

İçtiği suyun şişesini de sokağa atan şahıs, aracına bindi, geri çıkarak iş merkezinin önünden uzaklaştı. O anlara tanık olan iş merkezindeki güvenlik görevlisi, “Bu b….. kim temizleyecek?” diye sordu.

Bu tür eylemlerde bulunan kişiler, TCK’nın 181. ve 182. Maddesine göre ‘Çevreyi kasten veya taksirle kirletme suçu’ işlemiş sayılıyorlar. Çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkların toprağa, suya veya havaya verilmesine taksirle neden olan kişi, adlî para cezası ile cezalandırılıyor. TCK madde 225’te yer alan hayasızca hareketler suçu, (Genel Ahlaka Karşı Suçlar) bölümünde cezai yaptırımlar uygulanarak toplumsal ahlak ve haya duygusu korunmaya çalışılıyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here