Twitter açıkladı: Sözlü şiddet ve Kriz Dönemlerinde Yanıltıcı Bilgiye sıfır tolerans! 

0

Twitter açıkladı: Sözlü şiddet ve Kriz Dönemlerinde Yanıltıcı Bilgiye sıfır tolerans! 

Twitter, daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sağlamak için “sözlü şiddete karşı sıfır tolerans” politikasını başlattığını açıkladı. .

Twitter, bununla ilgili paylaşımında, kullanım politikalarında bazı değişikliklere gidildiğini açıkladı.

Twitter, sözlü şiddetin olduğu yerde sağlıklı diyalogların olamayacağıni vurgulayarak, “Şiddetin normalleştirilmesinin önüne geçmek ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak için sözlü şiddete karşı sıfır tolerans politikası uyguluyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımda, söz konusu kuralların ihlali halinde ilgili hesapların askıya alınacağı kaydedildi.

Öte yandan, Twitter, hesabın tekrar açılması için de şiddet içerikli paylaşımların silinmesinin talep edileceğini vurguladı.

Twitter açıklamasına göre bu kararın ardından:

Şiddet içeren tehditler
Zarar verme istekleri
Şiddeti yüceltme, övme ve kışkırtma
Başkasına fiziksel zarar verme tehdidi
Kötü temennilerde bulunma gibi konular, ‘sıfır tolerans’ kapsamına alındı.

İnsanlığa karşı suçlar, savaş suçları, soykırım, vahşet içerikleri, hayvan istismarı veya zulmü gibi konular, ‘şiddet içeren konuşmalar’ kapsamında değerlendiriliyor. Bu politikayı ihlal eden hesaplara önce uyarı daha sonra askıya alma işlemi uygulanacağı belirtiliyor. Bu kapsamda askıya alınan hesapların itirazları, üç gün içerisinde değerlendiriliyor.

Twitter, Kriz Dönemlerinde Yanıltıcı Bilgi Politikası başlığı altında, krizi kişisel çıkarları için kullanmaya çalışabilecek kötü içeriklere karşı kullanıcılarını uyaracak.

Doğal afetler, silahlı çatışmalar, kitlesel sağlık sorunları gibi krizlerin yaşandığı dönemlerde krizden etkilenen topluluklara yanlış ve yanıltıcı bilgi vermeyi önlemek için yeni değişikliklere gidildi. Kriz dinamiklerini şekillendirmek için savunmasız insanları tehlikeye atan yanıltıcı bilgiler başlığı şu anda uluslararası silahlı çatışmalar kapsamında olsa da kriz durumlarını çeşidine göre güncelleme yapılabileceği belirtildi.

Twitter Güvenlik Politikasında Yeni Revizyon 3/3 Twitter Güvenlik Politikasında Yeni Revizyon Kriz dönemlerinde, kesinlik bildiren iddialı ifadeler, resmi kaynakların yanlış ve yanıltıcı olduğunu kanıtladığı bilgiler, kamu güvenliğini etkileme veya ciddi zararlara yol açma ihtimali olan bilgiler “sıfır tolerans” gösterilecek politika ihlali olarak belirlenmiş içerikler arasına alındı.

Ayrıca bu dönemde resmi veya onaylı hesaplara, çok sayıda etkileşim ve görüntüleme alan tweetlere ve yüksek profilli hesaplara görünürlük önceliği verileceği de belirtildi. Resmi açıklamada, kriz anında yanıltıcı bilgi içeren tweetlerin “Ara Uyarı” özelliği ile retweetlemeye, beğenmeye veya etkileşime girme özelliklerine kapatılacağı, görünürlüğünün geçici olarak azaltılacağı, paylaşımların tekrarlanması halinde ise ihtar sistemi ile gerekli uyarıların yapılacağı açıklandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here