İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasında destek 350 milyon lirayı aştı.

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Bir Kira Bir Yuva’ kampanyasında destek 350 milyon lirayı aştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deprem felaketinin ardından sığınacak eve ihtiyaç duyan aileler için başlattığı Bir Kira Bir Yuva kampanyası dün gece Halk TV’deki özel yayın aracılığıyla tüm dünyaya ulaştı.

Yurt içi ve yurt dışından önemli isimlerin katılarak destek verdiği kampanyada gece boyunca 33 bin 98 aile için 330 milyon liralık yardım toplandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıkta tek bir depremzede kalmayana kadar kampanyanın devam edeceğini belirterek, bugün itibariyle toplam destek miktarının 350 milyon lirayı aştığını söyledi.

Kira yardımı yapmak veya boş durumdaki evini depremzedelere açmak isteyenler ile barınacak eve ihtiyacı olanları “birkirabiryuva.org” sitesi üzerinden buluşturan kampanyayla, bu kez ekran başından Türkiye ve dünyaya çağrıda bulunuldu. Yardım seferberliğine Başkan Tunç Soyer’in ev sahipliğinde sanatçılar, gazeteciler, siyasetçiler, dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanları ve gönüllüler katıldı.

Kampanyada, 28 bin 466 ailenin barınma sorununu çözmek için belirlenen hedef aşılına ilaveten 4 bin 632 depremzede aileye daha destek sağlanmış oldu . Böylece toplamda 33 bin 98 aile için 330 milyon lira tutarında dayanışma miktarına ulaşıldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here