Yara izi, doğum lekesi, dövme kontrolü için hostes adayı kadınlar soyunmaya zorlandı.

0

Yara izi, doğum lekesi, dövme kontrolü için hostes adayı kadınlar soyunmaya zorlandı.

Bir grup hostes adayı, Kuwait Airways’te çalışmak üzere seçim sürecinde iç çamaşırlarına kadar soyunmak zorunda kaldı.

İfadelere göre, görüşülen ilk kadın “ağlayarak dışarı çıktı ve onu iç çamaşırı hariç neredeyse tüm kıyafetlerini çıkarmaya zorladıklarını” söyledi.  Hostes adayları ayrıca, doğum tarihlerini, kilolarını, boylarını ve görünür dövmeleri olup olmadığını sorduklarını söylediler.
Daha sonra, yara izi ve doğum lekesi olup olmadığını kontrol etmek için elbiselerini kaldırmaları ve arka kopçayı çözmeleri istendi.

Pozisyon için adaylardan biri de ilk sınavın İngilizce konuşmak olduğunu söyledi. Bununla birlikte, işe alım görevlileri “çok iyi İngilizce konuşan insanları geri çevirdi” çünkü “37 yaşında, zaten çok yaşlıydılar”. Ayrıca, seçilen üç erkek adaya, havayolunun Asya’da yalnızca Kuveyt’ten erkekleri istihdam etmesi nedeniyle işe alınmayacakları söylendi.

Yara izi, sivilce, fazla kilo, gözlük ve diş teli olan adaylar, yedi dil konuşma gibi becerilere sahip olsalar bile diskalifiye edildi.

Adaylar iç çamaşırlarıyla izlendiklerinde ve işe alım görevlilerinin bir deftere notlar aldıklarında kendilerini “hayvanat bahçesindeki bir hayvan” gibi hissettiklerini söylüyorlar.

Seçim süreci, Madrid Havalimanı yakınlarındaki Meliá Barajas Hotel’de gerçekleşti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here