Bu iddia çok konuşulur; Katar, tribünler boş kalmasın diye ‘kiralık ve erkek taraftar’ tuttu!

0

Bu iddia çok konuşulur; Katar, tribünler boş kalmasın diye ‘kiralık ve erkek taraftar’ tuttu!

2022 Dünya Kupası’nın başlamasına kısa süre kala, dünyanın dört bir yanından gelen ‘taraftarların’ Katar’ın başkenti Doha sokaklarındaki görüntüleri yayınlandı.

Katar’ın TikTok’taki resmi hesabı olan Qatar Living, farklı ülkelerden bayraklar, boyalı yüzler ve pankartlarla toplanan yüzlerce ‘taraftarın’ videolarını paylaştı.

Sokaklarda parti yapan taraftarların, Katar’da yaşayan göçmen işçiler olup olmadığı belirsizliğini korurken, yürüyüşlerin yetkililer tarafından organize edilip edilmediği de bilinmiyor. Yayınlanan bir videoda, şehrin sahil şeridi olan Doha Corniche’de sözde Brezilyalı taraftarlar görülürken, diğer videolarda Portekiz, Arjantin, Gana, Kamerun ve Tunus’tan taraftarları gösteriyor.

Başka bir paylaşımda, İngiliz taraftarların sokaklarda yürürken şarkılar söyleyip davul çaldıkları görülüyor. Görüntülerdeki taraftarların davranışlarının özenle seçilmiş ve kurgulanmış gibi görünmesi dikkat çekerken, bu durum akıllara ‘sahte taraftar’ iddialarını getirdi.

Katar’daki geçit törenlerinde ‘sahte’ taraftarlar kullandığı öne sürüldü ve taraftarların neden Dünya Kupası’nın başlamasına 1 haftadan fazla bir süre kala kitleler halinde ülkeye geldiği sorgulandı. Sosyal medya kullanıcıları, yayınlanan videolarda aynı insanların farklı ülkelerin formalarıyla göründüğünü söylerken, taraftarlar arasında kadın olmaması gözlerden kaçmadı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here