📽️ Tom Hanks’in oynadığı The Terminal filmine esin veren İranlı mülteci Nasseri hayatını kaybetti.

0

📽️ Tom Hanks’in oynadığı The Terminal filmine esin veren İranlı mülteci Nasseri hayatını kaybetti.

Mehran Karimi Nasseri, 18 yıl boyunca yaşadığı Fransa’nın Paris Charles de Gaulle Havalimanı’nda vefat etti.

1945 yılında İran’ın Huzistan eyaletinde doğan Nasseri, annesini aramak üzere ülkesini terk ederek Avrupa’ya gitmişti.

Belçika’da yaşadığı birkaç yılın ardından İngiltere, Hollanda ve Almanya’ya gitmek istedi ama doğru mülteci belgelelerine sahip olmadığı gerekçesiyle bu ülkelerden sınır dışı edildi.

Nasseri daha sonra 1988 yılında Fransa’nın başkenti Paris’e gitti ve Roissy – Charles de Gaulle Havalimanı’nın bir köşesini evi haline getirerek 18 yıl burada 2F terminalinde küçük bir alanda yaşadı.

Nasseri sığındığı havalimanı bankında, sahip olduğu eşyaların arasında günlerini kitap ve gazete okuyarak, ve hayatını yazarak geçirdi

Nasseri daha sonra 1988 yılında Fransa’nın başkenti Paris’e gitti ve Roissy – Charles de Gaulle Havalimanı’nın bir köşesini evi haline getirerek 18 yıl burada 2F terminalinde küçük bir alanda yaşadı. Nasseri sığındığı havalimanı bankında, sahip olduğu eşyaların arasında günlerini kitap ve gazete okuyarak, ve hayatını yazarak geçirdi

Havalimanındaki yaşamı yönetmen Steven Spielberg’ün başrollerini Tom Hanks ve Catherine Zeta-Jones’un oynadığı 2004 yapımı The Terminal filmine konu olan Nasseri 2006 yılında havalimanından ayrıldı.

Ancak Nasseri, birkaç hafta önce yeniden havalimanına döndü ve kendisinin bugün doğal sebeplerden ötürü hayatını kaybettiği açıklandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here