Aktivist gruplar baskı yaptı, Twitter’ın reklam geliri düştü; Musk yakındı!

0

Aktivist gruplar baskı yaptı, Twitter’ın reklam geliri düştü; Musk yakındı!

Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk, aktivist grupların reklam verenlere baskı yapması nedeniyle Twitter’ın gelirinde büyük düşüş yaşandığını bildirdi.

Musk, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Musk, “İçerik denetimiyle ilgili hiç bir şey değişmemesine ve aktivistleri yatıştırmak için elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen, aktivist grupların reklamcılara baskı yapması nedeniyle Twitter’ın gelirinde büyük bir düşüş oldu.” ifadesini kullandı.

Aktivist grupları suçlayan Musk, “Amerika’da ifade özgürlüğünü yok etmeye çalışıyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya şirketi Twitter’ın işten çıkarmalara başlarken ofislerini geçici olarak kapattığı ve çalışanların iç sistemlerine erişimini kestiği bildirildi.

ABD basınında yer alan haberlerde, şirketin işten çıkarmalardan etkilenen çalışanları bilgilendirmeye başladığı belirtildi.

Haberlerde şirketin işten çıkarmalar başlarken ofislerini geçici olarak kapattığı ve çalışanların iç sistemlere erişimini kestiği kaydedildi.

Şirketin yeni sahibi Elon Musk’ın maliyetleri düşürmek ve yeni bir çalışma etiği dayatmak istediği için çalışanların neredeyse yarısını işten çıkarmayı planladığı belirtildi.

Twitter çalışanlarına göre ise mühendislik, iletişim, ürün ve içerik iyileştirme birimlerindekiler, işten çıkarmalardan etkilenenler arasında yer aldı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here